ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr
Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 7. Kısadan Hisse Kısa Film Festivali'nin ödül töreni geçen pazar akşamı Atlas Sineması'nda yapıldı. 'Kurmaca, 'Deneysel', 'Animasyon', 'Belgesel' ve 'Lise' kategorisindeki ödüller sahiplerine takdim edildi. Toplam 600'den fazla eserin başvurduğu 7. Kısadan Hisse Kısa Film Festivali'nde jürinin değerlendirmesinden geçerek finale kalan 30 eser arasından 5 kategoride ödül alan filmlere toplamda 75 bin lirayı aşan ödül dağıtıldı. Tören açılışı, Guinness rekorlar kitabına en hızlı keman virtüözü unvanıyla girmiş olan Muhammed Yıldırır'ın konseriyle coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
EN İYİ FİLM 'BABAMIN ÖLDÜĞÜ GÜN'
Liseli gençlerin sinemadaki teşvikini arttırmak adına lise kategorisinde ilk üçe giren filmlere ödül verildi. 'Görmek' filmiyle Esma Akça ve 'Yaklaşan' filmiyle Buğra Aslanyürek Üçüncülük Ödülü'nün sahibi oldu. İkincilik Ödülü ise '151' filmiyle Ali Telek'e verildi. Bu kategorinin Birincilik Ödülü'nü 'Pembe Yalanım' ile Esranur Öztel aldı. Deneysel kategorisinin kazananı 'Larva' adlı filmle Volkan Güney Eker, Animasyon kategorisinin kazananı 'Özür' adlı filmle Murat Can Yağbasan, Belgesel kategorisinin kazananı 'Arayış' adlı filmle Orhan Dede, Kurmaca kategorisinin kazananı ise 'Babamın Öldüğü Gün' isimli filmle Emre Sefer oldu. Metin Erksan anısına Genç Öncüler Özel Ödülü 'Arayış' adlı filmle Ömer Güler'e takdim edildi. Kurmaca kategorisindeki 'Acımasız Bir Sadelik Arzusu' isimli filmle Jüri Özel Ödülü'nü ise Bulut Kırbaş aldı. İstanbul Sinema Evi tarafından verilen Kısa Film Destek Ödülü de Muaz Güneş'e verildi. Ödüller sahiplerine Ali Demirtaş, Döndü Toker, Ahmet Mercan, Sinan Sertel, Aşkın Özcan, Ekrem Aydın, Murat Pay, Cevahir Şahin, Hilal Çelenk, Gülcan Tezcan tarafından takdim edildi.
GAYEMİZ GENÇ YETENEKLERİN HEYECANINI DİRİ TUTMAK
Kısadan Hisse Kısa Film Festival Direktörü Aşkın Özcan törende yaptığı konuşmada festivalde gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin bilgiler verdi. Maddi desteğin yanında akademik desteğe de son derece önem verdiklerini dile getiren Özcan, "Bu sene yedi gün süren festivalde katılımcılar animasyon, senaryo ve yönetmenlik alanında eğitimler aldı, düzenlenen panellere katıldı. Gayemiz hem sinemada var olmak hem de genç yeteneklerin önünü açarak heyecanlarını diri tutmaktır." dedi. Festival sponsorlarından Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi (SEKAM) Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Can ise çocukların çok küçük yaşlardan itibaren dijital ortamdaki oyunlara ve filmlere yöneldiğini bu yüzden kendi kültür ve medeniyet kodlarımıza uygun şekilde bilgisayar oyunları ve filmlerin yapılmasının önemini vurguladı. Can, iş insanlarının bu alanlara da yatırım yapmaları gerektiğini dile getirdi.