46. İstanbul Müzik Festivali “Aile Bağları” temasıyla başlıyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali 23 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında “aile bağları” temasıyla gerçekleştiriliyor.

46 yıldır farklı kuşakları müzikle buluşturan İstanbul Müzik Festivali’nin teması “aile bağları” olacak. Sanatçıları, dinleyicileri, destekçileri ve çalışanlarıyla kendisi de büyük bir aile olan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl müzikseverleri aile ilişkileri arasındaki müziğin izini sürmeye, müziğe dair anılarını yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye davet ediyor. Festival bu tema kapsamında müzikseverleri Lauma & Baiba Skride, Güher & Süher Pekinel ve Ferhan & Ferzan Önder gibi kardeş müzisyenler, Selman & Kudsi Ergüner, Mischa, Lily & Sascha Maisky gibi müzisyen baba ve çocukları ile Diana Damrau & Nicolas Tesle gibi eş müzisyenlerin de aralarında olduğu zengin bir programla buluşturuyor.

Müzik Rotaları

İstanbul Müzik Festivali’nin üçüncü kez gerçekleştireceği Müzik Rotası ise bu yıl müzikseverleri Galata-Karaköy hattında İstanbul’un saklı güzelliklerini keşfedecekleri bir müzik yolcuğuna çıkaracak. Müzik Rotası’nın bu yılki durakları olan İtalyan Sinagogu, St. Georg Kilisesi, Sen Piyer Kilisesi ve Aşkenaz Sinagogu’nda gerçekleştirilecek konserlerin her birinde mekânın ruhuna özel hazırlanmış repertuvarlar sunulacak. Profesyonel rehberler eşliğinde rotanın geçmişi ve bugünü hakkında da bilgilerin verileceği Müzik Rotası konserleri, bluechip Creative Events katkılarıyla 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali tüm konservatuvar öğrencilerine ücretsiz konser izleyebilme imkanı sunulacak.