4. Esenler Film Festivali “umut” diyor

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Esenler Film Festivali başlıyor. 15-19 Aralık'ta 'umut' temalı filmler seçkisiyle sinemaseverlerle buluşacak festival, Filistinli yönetmen Mai Masri'nin yanı sıra Türk ve dünya sinemasına yön veren çok sayıda ismi ağırlayacak.

Esenler Film Festivali, bu yıl 4. kez sinema salonlarında seyirciyle buluşuyor. 15-19 Aralık tarihlerinde 'umut' temalı filmler seçkisini sinemaseverlerin ilgisine sunan festival, dopdolu bir programa ev sahipliği yapıyor. Yurt içi ve yurt dışından pek çok sinema duayenini ve seçkin filmleri programına ekleyen festivalin Onur Ödülü, Filistinli yönetmen Mai Masri'nin olacak. 4. Esenler Film Festivali'nde ayrıca Türk dizi ve sinema sektörünün duayen senaristi; yönetmen ve yapımcı Osman Sınav, müzik ve tiyatro sanatlarını iç içe yaşayan usta oyuncu Ayla Algan ile Yeşilçam'ın ünlü ses mühendisi, film müziği bestecisi Necip Sarıcı'ya da Onur Ödülü' takdim edilecek. Bu yılın Vefa Ödülü ise vefatının 30'uncu yılı nedeniyle Yeşilçam'ın unutulmaz aktörlerinden Hulusi Kentmen'in olacak. Ödül, Kentmen'in torunu Melek Kentmen'e takdim edilecek.

FİLİSTİNLİ YÖNETMEN MASRİ SORULARI YANITLAYACAK

Festival coşkusu, dün akşam Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılış programıyla başladı. Açılış gecesinin sonunda Taşplak Senfoni Orkestrası bir konser verdi. Açılış programı öncesi ise kısa film yarışmasının finalist filmlerinin gösterimleri yapıldı. Filistinli yönetmen Mai Masri'nin yönetmen koltuğunda oturduğu '3000 Gece' filminin gösteriminin de ardından Masri, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Bugün ise Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde çocuk filmlerinin gösterimi yapılacak. Ardından yönetmen Masri, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde masterclass etkinliğine katılacak. Yine aynı gün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapım atölyeleri ile "Uluslararası Ortak Yapımlarda Yol Haritası" başlıklı panel düzenlenecek.

LİNA BOKHARY PANELE KATILACAK

Festivalin üçüncü gününde kısa film yarışması finalist filmlerinin gösterimi yapılacak. Aynı gün Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde de "Filistin Sinemasının Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı çevrimiçi panel düzenlenecek. Panele Filistin Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Lina Bokhary de katılacak. Festivalin dördüncü gününde de film gösterimleri devam edecek. Dördüncü gün aynı zamanda "Sinema ile Umut Etmek" başlığıyla bir panel düzenlenecek. Yine aynı gün görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve yönetmen Derviş Zaim'in katılımıyla masterclass etkinliği düzenlenecek. Festivalin son gününde 'umut' temalı uluslararası film gösterimleri yapılacak. Festivalin kapanış töreninde ise kısa film ve yapım destek ödülleri sahiplerini bulacak. Gece, Tuluyhan Uğurlu Konseri ile devam edecek.

FESTİVALE ÖZEL GAZETE

Zengin gösterim ve etkinlik programıyla sinemaseverlere keyifli bir süreç yaşatacak olan festival, gazeteci Ali Demirtaş'ın editörlüğünde çıkan özel gazetesi ile de ilgililerine keyifli okumalar sunuyor. Gazete; festivalin ana jürisiyle yapılan, kendilerinin sinema hayatından detaylar ve anılar barındıran keyifli sinema sohbeti, yapım destek jürisiyle yapılan daha çok sinemanın teknik, yapımcılık ve fon meselesinin konuşulduğu röportajı, Onur Ödülü sahibi değerli sanatçı Ayla Algan ile evinde gerçekleşen sohbeti, bir diğer Onur Ödülü sahipleri değerli sinema ve sektör emekçileri Necip Sarıcı, Osman Sınav ile umut hakkında kaleme alınan yazıları, Vefa Ödülü sahibi değerlimiz Hulusi Ketmen'in ödülünü alacak olan torunu Melek Kentmen ve festivalin Yakın Plan Türkiye Seçkisi'nde Kavur filmi gösterilecek olan yönetmen Fırat Özeler ile gerçekleştirilen röportajları, bir şekilde festivale dahil olan; konuk, jüri, çalışan, yazar, yarışmacı herkese festivalin bu yılki temasına atıfla sorulan "Umut sizin için ne demek?" konulu haberiyle 4. Esenler Film Festivali'ni ve kıymetli sinemaseverleri karşılıyor...