34. kez Akbank Caz Festivali!

Türkiye'nin en uzun soluklu, Avrupa'nın ise en prestijli caz festivallerinden Akbank Caz Festivali, 28 Eylül–13 Ekim tarihleri arasında 34'üncü yılında 34 konsere ev sahipliği yapacak. Festival, caz dünyasının önde gelen isimlerini ve heyecan verici müzik projelerini bir araya getirerek, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

34. Akbank Caz Festivali, 28 Eylül–13 Ekim tarihleri arasında müzikseverleri 200'den fazla müzisyenle ve özgün performanslarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Festival, 28 Eylül'de Müze Gazhane'de Kenan Doğulu'nun klasik parçalarının caz düzenlemelerinin yanı sıra, "İhtimaller 2 - Konular var" isimli yeni caz albümünden parçaları seslendireceği konseri ile başlayacak.

Ücretsiz gerçekleşecek konserde müzisyene sahnede Ozan Musluoğlu, Ercüment Orkut, Bulut Gülen, Şenova Ülker, Mehmet İkiz, Ferit Odman ve Batu Şallıel eşlik edecek. Gerçekeleşecek olan konserlerin yanı sıra caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği 34. Akbank Caz Festivali'nde aynı zamanda çocuklar ve yetişkinler için atölyeler ve caz odağında özel etkinlikler de gerçekleşecek. 34. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletleri Biletix'ten alınabilecek ve tüm program akbanksanat.com üzerinden takip edilebilecek.

CAZIN BİRLEŞTİRİCİ VE ÖZGÜRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ

34. Akbank Caz Festivali'nin kültür sanat dünyası için büyük bir önem taşıdığını belirten Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, "Akbank olarak, sanatın tüm renklerini sahipleniyoruz ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Caz festivalimiz de bu bağlamda bizim en uzun soluklu projelerimizin başında geliyor. Cazın birleştirici, özgürleştirici ve yaratıcı gücüne inanıyor, bunu geleceğe taşıyıp yeni nesillerle buluşturmak için çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş ve zengin bir içerikle hem ülkemizden hem de dünyadan pek çok değerli caz sanatçısını ağırlayacağımız için çok heyecanlıyız." diyor.

FESTİVAL AYNI ZAMANDA KÜLTÜREL VE SANATSAL BİR PLATFORM

Sürdürülebilir bir festival yapmanın altını çizen Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ise "Akbank Caz Festivali'nin, 34. yılında da cazın farklı renklerini ve çeşitliliğini sunmak için kapsamlı bir program hazırladık. Festivalimizin hem yerli hem de uluslararası sanatçılardan oluşan zengin kadrosuyla, müzikseverlere ilham verici bir deneyim sunacağına inanıyoruz. Akbank Caz Festivali ile sadece bir müzik etkinliği olmanın ötesinde, toplumsal kültür gelişimine katkı sağlayan kültürel ve sanatsal bir platform olma misyonumuzu sürdürüyoruz. Kültürel gelişimi odağına alan insan için sürdürülebilirlik bakış açısıyla özel eğitim programlarına ve eğitici projelere yer veriyoruz." Şeklinde konuşuyor.