30. Akbank Caz Festivali'ne özel albüm

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali 30. yılını özel albüm çalışmasıyla kutlamaya hazırlanıyor.

Türk caz müziğini ve müzisyenlerini destekleyen, bugüne kadar 5.000’in üzerinde uluslararası ve Türk caz sanatçısını ağırlayan ve caz müziğinin yeni nesillere aktarılması için 30 yılda 773 konser, 1000 atölye ve 100’ün üzerinde söyleşi ile 500 binin üzerinde izleyiciye ulaşan Akbank Caz Festivali, 30. yılında özel bir albüm sunmaya hazırlanıyor. “Şehrin caz hali” söylemini sahiplenen Akbank Caz Festivali, bu albümde Türkiye’nin önde gelen 30 caz müzisyeninin festivale, şehre ve bu döneme dair duygu veya düşüncelerinden ilham alarak hazırladığı özgün eserlere yer verecek. Türk cazını destekleyecek ve bir arşiv eseri niteliğinde olacak bu albüm, plak formatında ve dijital olarak Ekim ayında yayımlanacak. Aynı zamanda bir arşiv niteliği taşıyacak bu özel albüm ile birlikte Türk Caz’ının 30 farklı müzisyen ve grubunun stüdyo çalışmalarının ve mini röportajların yer aldığı bir belgesel de çekilecek. Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilecek 30. Akbank Caz Festivali albüm çalışmasında festivalin 30 senelik geçmişinde performans sergilemiş isimlerin yer alması planlanıyor.

Genç Yetenekler Yarışması başvuruları başladı

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 30. yılında; genç yeteneklere, Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleriyle “jam session” yapma fırsatı sunuyor. Daha önce profesyonel bir müzik kariyeri olmayan, 30 yaşını aşmamış amatör ve yarı profesyonel genç yeteneklere festivalin bir parçası olma imkanı sunan yarışmaya başvurular; “Nefesliler”, “Vurmalılar”, “Telliler”, “Tuşlular” ve “Vokal” olmak üzere beş ayrı kategori altında kabul ediliyor. Yarışmanın ön elemesi için adayların 20 Temmuz – 11 Eylül 2020 tarihleri arasında; hazırlayacakları demo kaydı, kısa özgeçmiş ve müzik tarzlarını anlatan ön yazı ile birlikte www.akbankcaz.com/jamzz adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Jüri üyeleri arasında Türk caz sahnesinin önemli temsilcilerinden; Alp Ersönmez, Cem Tuncer, Çağrı Sertel, Ediz Hafızoğlu, Elif Çağlar, Engin Recepoğulları, Ercüment Orkut, Ferit Odman, İlhan Erşahin, Kağan Yıldız ve Sibel Köse’nin bulunduğu yarışma sonuçları 1 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacak. Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleşen yarışmada; “En İyi Performans”, “En İyi Doğaçlama” ve “En İyi Yorum (vokal)” kategorilerinde dereceye giren yetenekli genç cazcılar, 30. Akbank Caz Festivali kapsamında usta sanatçılarla aynı sahnede yer alma fırsatını yakalamanın yanında Zuhal Müzik’ten hediye çeki ve Zuhal Müzik’in desteğiyle stüdyoda kayıt ödüllerinin de sahibi olacaklar.