3. Uluslararası Sinema Sempozyumu Kıbrıs'ta

3. Uluslararası Sinema Sempozyumu bu yıl, 8-12 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da hem yüz yüze hem de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Sempozyum kapsamında bir de uluslararası formatta kısa film ve fotoğraf yarışması düzenlenecek.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Geçtiğimiz yıllarda 15 farklı ülkeden onlarca üniversitenin paydaş olarak destek verdiği ve katıldığı Uluslararası Sinema Sempozyumu, aynı zamanda alanında önemli birçok bilim insanı ve sanatçının da katkılarına ev sahipliği yaptı. İlk iki sempozyumun sonuçlarında, dört farklı özet ve tam metin bildiri kitabı yayımlandı. Önemli sinema/film okullarından ve iletişim fakültelerinden alanında yetkin bilim insanlarından oluşan kurullar tarafından yürütülen sempozyum bu yıl ise 8-12 Mayıs tarihlerinde .Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da hem yüz yüze hem de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Sempozyum kapsamında bir de uluslararası formatta kısa film ve fotoğraf yarışması düzenlenecek.

KÜLTÜR, KİMLİK, İDEOLOJİ KAVRAMLARINI TARTIŞMAYA AÇIYOR

3. Uluslararası Sinema Sempozyumu bu yıl hızla değişen dünyanın en çok tartışılan başlıkları olan kültür, kimlik, ideoloji kavramlarını sinema ekseninde bilimsel ve sanatsal tartışmaya açmayı hedefliyor. Sempozyumda amaç tartışmaya açılan konu başlıklarının sadece sinema ve sanat özelinde değil sinema ile bağı olan diğer disiplinler tarafından da tartışılmasını sağlamak. Bu amaçla sempozyum, farklı bilim dallarından akademisyenlerin, disiplinler arası yaklaşım ile konu başlıklarına yeni bakış açıları geliştireceklerine inanıyor. 3. Uluslararası Sinema Sempozyumu'na akademisyenler Türkiye Türkçesi ve İngilizce olarak hazırladıkları bildiriler ile katılabilecekler. Bu iki dil dışında sunulan metinler sempozyuma kabul edilmeyecek. 3. Uluslararası Sinema Sempozyumu'na gönderilen bildiriler yazarların talebi üzerine; özet bildiri kitabı, tam metin bildiri kitabı veya Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Yayını olan Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Dergisi'nde (İSSAR) çift kör hakem uygulaması sonucunda ücretsiz olarak yayınlanacak.

HEM KKTC HEM DE TÜRKİYE DESTEKLİYOR

Üçüncü yılında da gelişerek yoluna devam eden sempozyum, bu yıl yine; KKTC Cumhurbaşkanlığı, KKTC Meclisi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, KKTC Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Dairesi, Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı, İletişim Araştırmaları Merkezi (İLAD), İKSAD paydaşlığının yanı sıra; 10 farklı Türk Cumhuriyeti'nin, KKTC'nin, Türkiye ile dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da destekleniyor.