2020 Oscar kırmızı halı geçidi

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Bu yıl 92. Oscar Ödülleri Los Angeles’ta Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu. Ödüller kadar kırmızı halı geçidi yine çok konuşuldu. Bu özel geçidi ben de bu yıl yerinde izleme fırsatı buldum. Hollywood yıldızlarına dair derlediğim kritiklerimi ve tercih ettikleri markalara gelin birlikte göz atalım.

Laura Dern, Oscar’da ödül almış olsa da gecenin en rüküş tercihini yapan isimlerden biriydi kendisi. Armani Prive elbisesi özensiz ve antik bir  abajur görünümü yaratıyordu.

Sigourney Weaver, Dior elbisesi ile kırmızı halının en sofistike ve olgun görünen isimlerindendi. Karakteri gibi baskın ve güçlü bir renk seçiminin yanı sıra, elbisesindeki usta dikiş teknikleri yine işindeki hassasiyeti gibi güçlüydü. El çantası ve mücevherlerini daha iyi seçseydi ilk 3’e girebilirdi benim için. 

Janelle Monae, Ralph Lauren’in  aykırı tasarımı ile en dikkat çeken isimlerden biriydi kendisi. Bütünsel olarak etkili bulsam da kostüm olarak değerlendireceğim tasarımın, etek bölgesindeki duruşunu ve tekniği pek beğenmedim. Gri, parıltılı ve hacimli olması etkiyi artırırken, ağırlığıyla da konforsuz bir imaj yarattı bende.

Rene Zellweger, beyaz, payetli ve vücudunu saran tek omuzlu Armani Prive tercihiyle zarif ve güçlü görünüyordu. Büyük yüzüğünün dışında aksesuar kullanmaması, puan kırmama sebep oldu. Makyajda çok sade ve etkisiz olunca favorilerim arasında alamıyorum kendisini.

Natalie Portman, Dior Couture elbisesi ve peleriniyle etkili ve zarif görünüyordu. Siyah ve dore kombinasyonu kırmızı halıda elbisenin yükselmesi için risksiz ve doğru bir seçim. Aynı zamanda pelerininin üzerinde Oscar’a aday olamayan kadın yönetmenlerin adını yazarak rakiplerine puanlamada ciddi bir fark attığını düşünüyorum.

Scarlett Johansson, Oscar De La Renta saten elbisesi, kumaş seçimi ve üst bölgesindeki floş ipten yapılan drape tekniğiyle kırmızı halıda yükselen bir tasarımdı. Basen bölgesinin biraz iri görünmesi dışında negatif bir durum göremedim.

Charlize Theraon, Dior Couture  siyah elbisesi pek fark yaratamadı. Omuzda detay, belde volan, bacakta derin yırtmaç ve uzun kuyruklu oluşu her bölgede bir şeyler yapalım da tasarımı yükseltelim havasındaydı.

Kristen Wiig, Valentino  kostümüyle gecede fark yaratmak için özel hazırlanmış isimlerdendi. Bence de öyle olmuş, ama bu kostüm pek Oscars Kırmızı halı elbisesi değil de sanki daha MET GALA’ya daha uygun diye düşünüyorum. 

Selma Hayek, Gucci beyaz elbisesiyle yine en rüküş isimler arasındaydı. Böyle giderse, eşinin sahip olduğu bu lüks markayı kısa zamanda batırabilir gibi geliyor bana. Artı olarak bu denli detaylı bir elbiseye o aksesuarları hiç konuşmuyorum bile.

Caittiona Balfe, Valentino siyah ve pembe elbisesi ile oldukça zarif ve etliydi. Kuyruklu balık elbisesi ve üst kısımdaki transparan fiyonklu bluzanını çok beğendim. Üst kısmın transparan ve  dökümlü, alt kısmın ise saran  formlardaki dengesi nedeniyle favori isimlerim arasında kendisi. Rujdan bir puan kırdım ama... :)