''1 Hattat 2 Ressam''

Türkiye'nin en büyük sanat koleksiyonerinden Mehmet Çebi, muhteşem bir sergi ile sanatseverleri buluşturuyor. Kendi koleskiyonundan seçtiği ''1 Hattat 2 Ressam Sergisi'', 15-21 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu'nda gezilebilecek.

"1 Hattat 2 Ressam Sergisi" Türkiye'nin en özel koleksiyoneri Mehmet Çebi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türkiye'nin en büyük koleksiyonerlerinden biri olan Mehmet Çebi, İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu'nda çok özel bir sergi ile sanatseverleri buluşturuyor. Sergide; Mustafa Sekban ve Enver Fazıl'ın resim eserlerinin yanı sıra Cevad Huran'ın hattat eserleri yer alıyor. Bu kıymetli eserleri ziyaretçiler, 0.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

Bu kıymetli sergilerin sanatçılarını tanıyalım:

Mustafa Sekban: 1950 Trabzon doğumlu olan sanatçı, birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nden 1975 yılında yine birincilikle mezun oldu. Türkiye'de "hyperrealizm" akımının öncüsü olan Sekban, eserlerinde hayatın içinden gerçek figürleri işliyor. Özellikle şehir ve sokak temalarını sanatına yansıtan sanatçı, genelde büyük boyuttaki çalışmalarında fotoğraf ile resim sanatını büyülü bir şekilde buluşturuyor. Çok sayıda sergi ve fuar katılımı olan sanatçı, 60. Devlet Resim Yarışması Birincilik Ödülü, Dz.K.K. 4.Resim Yarışması Birincilik Ödülü, Adana Çimento 9.Resim Yarışması Mansiyon Ödülü gibi pek çok ödüle layık görülmüştür. Sanatçı çalışmalarını halen İstanbul'da sürdürüyor.

Enver Fazıl: Suriye Türkmenlerinden bir ailenin çocuğu olarak 1972 yılında Şam'da doğdu. 1994 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Oregon Üniversite'sine bağlı Lane Yüksekokulu'ndan İç Tasarım yüksek diplomasını almaya hak kazandı. Geleneksel Türkmen Sanatları, Eski Türk Mimari Yapıları ve Hat Sanatı alanlarında çalışmalarda bulundu. Çeşitli ülkelerde resim ve mimarlık eğitimi verdi. 2017 yılında Uluslararası Hilye-i Şerif yarışmasında derece aldı. Eserleri Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Dubai, Katar, Almanya, Özbekistan ve Kazakistan'da sergilendi. Sanatçı günümüzde modern hat çalışmalarına devam etmekte ve kendine has uslubuyla şehir peyzajları yapmaya devam ediyor.

Cevad Huran: 1977'de İran'da doğdu. 1998-2002'de İran'da hattat Hakim Gannam'ın yanında sülüs çalışmalarına başladı. Daha sonra Hattat Mehmed Özçay'ın yanında hat çalışmak üzere İstanbul'a geldi. Sülüs meşklerini bir yılda tamamladı ve Özçay'ın yanında celi sülüs eğitimi görmeye devam etti. 2005 Kasım ayında İRCİCA'da yapılan icazet töreninde Hattat Özçay'dan Sülüs icazetini aldı. Halen İstanbul'da hat çalışmalarına devam ediyor.