YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2024! YKS tercihleri başladı! YKS tercihi nereden ve nasıl yapılır?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi görüyor. YKS sonuçlarından memnun olan adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Tercihler bu yıl 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak. Peki, YKS tercihi nereden ve nasıl yapılır? Üniversite taban puanlarına ve sıralamalarına nereden bakılır?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2024 açıldı mı? merak ediliyor. 16 Temmuz'da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da ön bilgi amacıyla yayımlandı. Kılavuza göre, tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak. Peki, YKS tercihi nereden ve nasıl yapılır?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2024!

ÖSYM YKS TERCİH EKRANI

YÖK ATLAS üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır. "Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını "puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalı. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen bir programa tercih listesinde yer vermemeli. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmeli.

YKS tercih maratonu başladı! İşte YKS tercih kılavuzu ve taban puanları

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.