Tercihler onaylandıktan sonra güncelleme yapılır mı? YKS tercihleri değiştirilebilir mi?

YKS tercihleri dün başladı. YKS sınavına katılan adaylar aldıkları puan ve sıralamalara göre, bir üniversite programı seçebilecek. Tercihlerini hazırlayan adaylar ÖSYM'de işlemini gerçekleştirdikten ve onayı verdikten sonra bir değişiklik yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, YKS tercihleri değiştirilebilir mi? Tercihler onaylandıktan sonra güncelleme yapılır mı?

Bu sene YKS sınavına katılan adaylar aldıkları puan ve sıralamalarla tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. YKS tercih işlemleri 25 Temmuz – 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Tercihler ÖSYM'nin sayfasından yapılacak. Her adayın 24 tercih hakkı olacak. Peki, YKS tercihleri değiştirilebilir mi? Tercihler onaylandıktan sonra güncelleme yapılır mı?

YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra bu içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden istenen değişiklik yapabilecek.

Buna göre, 2 Ağustos'a kadar onaylanan tercihlerde güncelleme yapılabilecek.

2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

2024-AYT/YDT'de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

KİMLER TERCİH YAPAMAZ?

* 2024 TYT'ye katılmayan,

* TYT puanı hesaplanmayan adaylar tercih yapamayacak.

YKS'de kaç tercih hakkı var 2024? YKS tercihlerinde en çok kaç üniversite tercih edilebilir?

Üniversite kayıtları bu sene zaman? 2024 üniversite kayıt tarihleri

YKS TERCİH YAPMA EKRANI 2024! E-DEVLET TC ile ÖSYM üniversite tercihi nasıl yapılır?