YKS ek tercihler ne zaman? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve YKS ek tercih sürecinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. 16 Temmuz'da açıklanan YKS sonuçlarının ardından tercihler 25 Temmuz'da başladı. Adaylara tercih yapmaları için verilen süre bu akşam sona erecekti. Ancak bu süre ÖSYM'nin son dakika duyurusu ile 4 Ağustos'a uzatıldı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihler ne zaman?

3 milyona yakın adayın katıldığı YKS için tercih süreci 25 Temmuz'da başlamıştı. Henüz başvurusunu tamamlamamış ya da değişiklik yapmak isteyen adayların bu akşama kadar süreleri bulunuyordu. Ancak bu süre 4 Ağustos'a kadar uzatıldı. Tercihlerini tamamlayanlar ise gözlerini sonuçlara çevirdi. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihler ne zaman?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak sonuçların 2 hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıt 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecektir.

Kayıt süreci sona erdikten sonra ve fakülteler boş kontenjan bilgisini ÖSYM'ye ilettikten sonra YKS ek tercih süreci için kılavuz hazırlanacak. Ardından ek tercih süreci başlatılacak.