YKS TERCİH ROBOTU 2024: Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercihler başladı mı?

YKS TERCİH ROBOTU 2024 | YKS sonuçları 16 Temmuz'da erişime açıldı. Sonuçlarını görüntüleyen, aldığı sıralama ve puandan memnun olan adaylar heyecanla tercih sürecinin başlamasını bekliyor. 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 23 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak. Peki, YKS tercihler başladı mı? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS sonuçlarının açıklanması ile binlerce aday heyecanla tercih kılavuzunun yayınlanmasını ve tercih sürecinin başlamasını bekliyor. Geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından ön bilgilendirme amaçlı bir kılavuz yayınlansa da esas kılavuzun 23 Temmuz'a kadar erişime açılacağı bilgisi verildi. Peki, YKS tercihler başladı mı? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS TERCİH ROBOTU 2024

YKS tercih ekranı henüz açılmadı. Tercih sayfası kılavuzun yayınlanmasının akabinde açılacak.

YKS TERCİHLER BAŞLADI MI?

Üniversite tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.

TERCİHLERİN YAPILMASI

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

2024-AYT/YDT'de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir.

Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa sadece bu dört programı yazabilecektir. 2024-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.