İşte YKS tercih kılavuzu ve taban puanları! YKS tercih maratonu başladı!

YKS tercih kılavuzu ve taban puanları ÖSYM tarafından erişime açıldı. YKS'ye bu sene 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş, sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı. Aldıkları sonuçtan memnun olan adaylar toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için tercihlerini gerçekleştirecek. İşte YKS tercih kılavuzu ve taban puanları...

YKS tercih maratonu dün başladı. YKS sınav sonuçları 16 Temmuz'da açıklanmış 3 milyon aday aldıkları puanı ve yerleştikleri sıralamaları öğrenmişti. Heyecanla beklenen tercih dönemi geldi çattı. Adaylar bugünden itibaren tercih işlemlerini ÖSYM'nin AİS sisteminden gerçekleştirebilecek. İşte YKS tercih kılavuzu ve taban puanları...

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

Yükseköğretim programları ile bu programların kontenjan ve giriş koşulları kılavuzla birlikte yayınlanan Tablo 3 ve Tablo 4'te verilmiş olup Tablo 3'te iki yıllık ön lisans programları, Tablo 4'te ise dört veya daha fazla yıllık lisans programları yer alıyor.

2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercih edebilecek; 2024-AYT/YDT'de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

YKS TERCİH YAPMA EKRANI 2024! E-DEVLET TC ile ÖSYM üniversite tercihi nasıl yapılır?

ÜNİVERSİTE TERCİH TARİHLERİ

25 Temmuz'da başlayan tercih süreci 2 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfı içinde tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır.

Her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa sadece bu dört programı yazabilecektir.

YKS'de kaç tercih hakkı var 2024? YKS tercihlerinde en çok kaç üniversite tercih edilebilir?

YKS tercihleri değiştirilebilir mi? Tercihler onaylandıktan sonra güncelleme yapılır mı?

Üniversite kayıtları bu sene zaman? 2024 üniversite kayıt tarihleri