Ek tercih ücreti ne kadar, ne zamana kadar ödenir? YKS ek tercih ne zaman bitiyor?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 6 Eylül'de başladı. Ek tercih işlemlerini henüz gerçekleştirmemiş olan adaylar aramalarını hızlandırdı. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih ücreti ne kadar, ne zamana kadar ödenir?

YKS ek tercih son günü adaylar tarafından merak ediliyor. Adaylar, 2024-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan bireysel olarak yapabiliyor. Peki, YKS ek tercih ne zaman bitiyor? Ek tercih ücreti ne kadar, ne zamana kadar ödenir?

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BİTİYOR?

6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30'da başlayan tercih işlemleri bugün (11 Eylül 2024) saat 23.59'da sona erecek.

EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, NE ZAMANA KADAR ÖDENİR?

Ek tercih ücreti 80,00 TL olarak belirlendi. Ödemelerin bu gece sonuna kadar gerçekleştirilmesi gerekiyor.

ÖDEME YERLERİ

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılık (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)