En düşük emekli maaşı açıklandı mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Binlerce emeklinin gündeminde yer alan ''en düşük emekli maaşı''nın ne kadar yükseltileceği belli oldu. Konuya ilişkin olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ''En düşük emekli maaşı açıklandı mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?'' sorularını araştırmaya başladı. İşte merak edilenler...

Son dakika: En düşük emekli maaşı açıklandı mı? merak ediliyor. En düşük 10 bin TL olan emekli maaşlarında seyyanen zam yapılmasına dönük çalışmada sona gelindi. En düşük emekli aylığının yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki, en düşük emekli maaşı açıklandı mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

SON DAKİKA: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile 12 bin 500 TL'ye yükselecek.

AK Parti Grup Başkanı Güler bütçeye etkisinin 33 milyar 200 milyon lira olduğunu açıkladı. Güler konuşmasında "Yaşlılık, malüllük aylığı alan emeklilere 10 bin lira olan asgari ödeme tutarını 12500 liraya yükseltiyoruz. Bu düzenlemenin toplamda şu anda 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12500 liraya tamamlanması halinde 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. Bütçeye maliyeti de 33 milyar 200 milyon liradır." ifadelerini kullandı.

Beklenen rakam açıklandı: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükselecek

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı zamlandı mı?