MasterChef Şaban Okur kimdir? Var Mısın Yok Musun Şaban Okur'un kızı Elif hastalığı neydi? Elif'in Yeri Restoranı nerede?

Tv8 ekranlarının sevilen yemek yarışması programında ilk stüdyo dışı çekimi Trabzon'da yapıldı. Bu akşam ekrana gelen bölümde yarışmacıların yemeklerini şefler değil, Trabzonlu misafirler puanladı. Misafirler arasında 2010 yılında Acun Ilıcalı tarafından sunulan Var mısın Yok musun adlı yarışmada hasta kızı için kampanya gerçekleştirilen Şaban Okur da yer alıyor. Şaban Okur'un kızı için Cem Yılmaz yarışmış ve 100 bin TL'lik para ödülünün sahibi olmuşlardı. İzleyiciler ''MasterChef Şaban Okur kimdir? Var Mısın Yok Musun Şaban Okur'un kızı Elif hastalığı neydi? Elif'in Yeri Restoranı nerede?'' sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte merak edilenler...

Şaban Okur, MasterChef Türkiye'nin Trabzon çekimindeki misafirler arasında yer aldı. Somer Şef, Şaban Okur ile ilgili geçmişi hatırlattı. 2010'da Acun Ilıcalı tarafından sunulan Var mısın Yok musun adlı yarışmada kanser hastası kızı için kampanya gerçekleştirildi. Cem Yılmaz Şaban Okur'un kızı Elif için yarıştı. Gecenin sonunda 100 bin liralık teklif kabul edildi. İlerleyen günlerde de Elif'in tedavisi için para sorununun ortadan kalktığı belirtilmişti.

ŞABAN OKUR'UN KIZI ELİF HASTALIĞI NEYDİ, YAŞIYOR MU?

Doktorlar, kanserin tüm vücuda yayıldığını söyledi. Sürekli yüksek ateş ve solunum yetmezliği yaşıyordu. Paşabahçe Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine yatırılan Elif, 09.03.2010 günü gecesi hayatını kaybetti.

Kızı için memleketi Trabzon'daki tüm varlığını, arabasını, iş yerini ve benzeri gayri menkullerini satarak tedavisi için 2008 yılında İstanbul'a taşındığını ifade eden baba Okur "Elif hayata bağlı, hayat dolu bir kızdı. Diyecek kelime bulamıyorum. Öleceğini hiç düşünmüyordu. Son gün hastaneye giderken bile çok mutluydu. Yoğun bakıma girmeden benden simit ve Haribo istedi. Hastaneye getirdim ama görüşemedim. Son isteği buydu ama en çok üzüldüğüm ona ölmeden önce bir simit ile Haribo yedirememek oldu" dedi.

ELİF'İN YERİ RESTORANI NEREDE?

Hıdırellez Boğazı Elif'in Yeri Restoranı Esiroğlu, 61770 Maçka/Trabzon adresinde yer alıyor.