KYK yurt kayıt tarihleri 2024 | KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? ödemeler nereye yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvurularının sonuçlandığını bildirdi. Bir yurda yerleşmiş olan öğrenciler kayıtlarla ilgili süreçleri araştırmaya başladı. Peki, KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ödemeler nereye yapılacak? KYK yurt kayıt tarihleri 2024!

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı. 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerle ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler gözlerini sonuçlara çevirdi. Peki, KYK yurt kayıtları nasıl yapılır, ödemeler nereye yapılacak? KYK yurt kayıt tarihleri 2024!

KYK YURT KAYIT TARİHLERİ 2024

GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23:59 'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILIR?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile "turkiye.gov.tr" internet adresindeki "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini KKY tarafından açıklanan tarihler arasında yapması gerekiyor. Açıklanan tarihe kadar öğrenciler e-Devlet'e giriş yaparak "Yurt Kayıt İşlemleri" linkinden taahhütname onayı yapabilecek. İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, açıklanan tarihlerde KYK yurtlarında kalmaya başlayacak.

Geçtiğimiz yıl yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak ödenmişti.

2024-2025 yeni eğitim ve öğretim dönemi için KYK yurt ücretleri henüz duyurulmadı. KYK yurt ücretleri açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacaktır.

KYK yurt tipleri neler? KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip nedir, özellikleri nelerdir?

KYK yurt yedek ne demek 2024? KYK yurt yedek sırası ne zaman gelir?

KYK 6.tip yurt kaç kişilik, ücreti ne kadar? 6. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

5. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir? 5. tip KYK yurtları kaç kişilik?

KYK 4 tip yurt kaç kişilik? 4. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

KYK 3. tip yurt nedir? 3. tip yurdu kaç kişilik, ücreti ne kadar? İşte KYK 3. tip yurt özellikleri