MEB Kırtasiye yardımı ne kadar 2024-2025? Kırtasiye yardımı başvuru ekranı 2024

Kırtasiye yardımı başvuru ekranı 2024 yoğun ilgi görüyor. Kırtasiye yardımına başvurmak isteyen ihtiyaç sahipleri aramalarını hızlandırıyor. Eğitim ve Öğretim Yardım talepleri bu yıl da e-Devlet ekranı üzerinden kolayca yapılacak. Başvurular yapıldıktan sonra değerlendirme aşamasına geçilecek. Koşullara uygun olanlar için kırtasiye yardımı yapılacak.

Okulların açılmasına az bir süre kalması ile birlikte kırtasiye yardımı ile ilgili aramalar da hız kazandı. Bu sene eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kırtasiye yardımı her sene olduğu gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Yardım talepleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. Peki, MEB Kırtasiye yardımı ne kadar 2024-2025?

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI

MEB KIRTASİYE YARDIMI NE KADAR 2024-2025?

Dönem Toplu Sözleşmelerinde ele alınan öğretmen kırtasiye desteğinin, ek gösterge ve memur aylık kat sayısına göre belirlenmesine karar verilmişti.

Bu doğrultuda, 1300 TL olan yardım tutarının 2024 yılı için yaklaşık 4.085 TL civarında olması bekleniyor.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Ödemeler, 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir. Bu tutar, başvurusu onaylanan ailelerin PTT hesaplarına yatırılmaktadır veya Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlar da bu tutarı direkt banka hesaplarına alabilirler.

KIRTASİYE YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor.

Ayrıca Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler. Koruyucu ailelere giden çocukları içinde ödenen bu SED yardımı sadece T.C. vatandaşı olan kişilerin alabilecekleri bir yardım türüdür.