Kimler ek tercih yapabilir, kimler yapamaz? Yerleşenler ek tercih yapabilir mi?

YKS kayıt süreci yarın sona eriyor. Bir üniversite programına yerleşen ancak kayıt konusunda henüz net karar verememiş olan adaylar yerleştiği halde ek tercih yapabilip yapamayacağını sorguluyor. Peki, kimler ek tercih yapabilir, kimler yapamaz? Yerleşenler ek tercih yapabilir mi?

Üniversite kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından halihazırda boş olan kontenjanlara kayıt yapılmamış kontenjanlar da eklenecek ve yeni bir kılavuz hazırlanacak. Ek tercih yapmak isteyen adaylar "Kimler ek tercih yapabilir, kimler yapamaz? Yerleşenler ek tercih yapabilir mi?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre puanı hesaplanan ancak bir üniversite programına yerleştirilmeyen adaylar ek tercih yapabilecek.

YERLEŞENLER EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2024-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2024-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Açıklanan tarihlerde YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

YKS ek tercihler, http://ais.osym.gov.tr sayfası ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabiliyor. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra ek tercih sekmesine tıklayarak açılan ekranda tercihlerini yapabilecek.