Esma Sultan Yalısı düğün fiyatları 2024 | Esma Sultan Yalısı nerede?

Esma Sultan Yalısı düğün fiyatları 2024 merakla araştırılıyor. Ayça Çağla Altunkaya ve Acun Ilıcalı bugün evleniyor. Yılın düğününün Esma Sultan Yalısı'nda organize edilmesi üzerine gözler tarihi yalı ile ilgili detaylara çevrildi. Peki, Esma Sultan Yalısı nerede? Esma Sultan Yalısı düğün fiyatları 2024 ne kadar? İşte merak edilenler...

Esma Sultan Yalısı'nın konumu ve düğün fiyatları; Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya, Esma Sultan Yalısı'nda evlenmesi üzerine gündem oldu. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in kızı Esma Sultan'a düğün hediyesi olarak verilen tarihi bir yalıdır. The Marmara Esma Sultan, günümüzün en prestijli düğün mekanlarından biri olarak kullanılıyor. Peki, Esma Sultan Yalısı nerede? Esma Sultan Yalısı düğün fiyatları 2024 ne kadar?

ESMA SULTAN YALISI NEREDE?

Esma Sultan Yalısı, İstanbul Ortaköy'deki sahil sarayıdır. Neo-klasik üsluptaki yalı . Ortaköy Camisi'nin yanındadır. Geçirdiği bir yangından sonra uzun yıllar metruk halde kalan yalının iç mekanı 2001 yılında cam ve çelik kullanılarak yeniden yapılmıştır ve turizm amaçlı hizmet vermektedir.

Tam adres: Yıldız, Muallim Naci Cad. & Yalı Çıkmazı

No:20, 34347 Beşiktaş/İstanbul

ESMA SULTAN YALISI DÜĞÜN FİYATLARI 2024

Kişi başı başlangıç paketlerinde yer alan fiyat 145 euro olarak belirlendi.

Yalıda yemekli davetlerde tam 600 kişi kapalı alanda, 750 kişi de açık alanda ağırlanabiliyor.

ESMA SULTAN YALISI TARİHÇESİ

Esma Sultan Yalısı adını Osmanlı Sultanı Abdülaziz'in kızı Esma Sultan'dan (1873 - 1899) alır. Esma Sultan 16 yaşında iken devrin önemli devlet adamlarından Çerkes Mehmet Paşa'yla evlendirilmiş; Ortaköy Camii yanındaki 17. yüzyıldan kalma yalı yeniden yaptırılıp kendisine düğün hediyesi olarak verilmiştir. Bölgenin en büyük ahşap yapısı olan bu yalı, o zamana dek Tırnakçı Yalısı olarak biliniyordu. I. Abdülhamit'in kızlarından Esma Sultan'la evlenen Kaptan-ı Derya Küçük Hüseyin Paşa da Tırnakçı yalısında oturmuştu.

Abdülaziz'in kızı Esma Sultan'ın 1899 yılında ölümünden sonra II. Abdülhamit yalıyı kız kardeşi Cemile Sultan'a vermiş; onun ölümünden sonra V. Murad'ın kızı Fatma Sultan, II. Abdülhamit'e rica ederek sahilhaneyi satın almıştır. Yalı, 1915'e kadar Osmanlı Hanedanı'nın mülkiyetinde kaldı.

1918 yılından itibaren Rum okulu olan yapı; 1920'lerde büyük bir yangın geçirdi ve 1922 yılından itibaren tütün deposu olarak kullanıldı. 1952'de Saffet Baştımar tarafından satın alınıp marangozhane, mobilya deposu ve kömür deposu olarak kullanılmıştır; Baştımar Yalısı olarak da bilinir.

Yalı, 1975 yılı başlarında sahipleri tarafından satılığa çıkarıldı ancak o sırada çıkan bir yangında yandı ve sadece dış duvarlarından oluşan bir harabe şeklini aldı. Bahçesi konser ve davetler için kullanılan metruk bina 1990'lı yıllarda The Marmara oteller zinciri tarafından satın alınıp dış duvarları korunup içi mekana camdan duvarlar giydirilmiş; böylece kapalı mekan elde edilmiştir.

Günümüzde yapının giriş katında bar ve restoran, çelik kavisli merdiven ile girilen ikinci katta konferans salonu veya etkinlik alanı olarak kullanılabilen mekanlar bulunmaktadır.