En düşük emekli maaşı farkı ne zaman yatar? Emekli maaşı zammından kimler faydalanacak?

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlığına sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre, en düşük emekli aylığı düzenlemesinden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak. Peki, emekli maaşı zammından kimler faydalanacak? En düşük emekli maaşı farkı ne zaman yatar?

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Milyonlarca vatandaş "Emekli maaşı zammından kimler faydalanacak? En düşük emekli maaşı farkı ne zaman yatar?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı...

EMEKLİ MAAŞI ZAMMINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Kök aylığında bir düzenleme olup olmayacağı ve düzenlemeden ne kadar emeklinin etkileneceğine ilişkin soruya Güler, "Bu düzenlememiz toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya tamamlanması halinde 2024 yılı temmuz-aralık dönemi içerisinde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişidir. Toplam bütçeye maliyeti de bu 6 aylık dönemde 33 milyar 200 milyon TL'dir." karşılığını verdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI FARKI NE ZAMAN YATAR?

Teklifin satır aralarını aktaran 24 Muhabiri Nagehan Akbulut, "Emeklilerimiz zamlı maaşlarını ağustos ayında 2 ay farkla birlikte alacaklar. Getirilen düzenleme Temmuz ve Aralık ayı arasında 6 aylık bir dilim içinde seyyanen maaşlara yansıtılacak. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak. Teklifle alakalı tüm olasılıklar değerlendirildi ve bütçe karşılıkları gözden geçirildi." İfadelerini kullandı.

2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı zamlandı mı?