EKPSS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır 2024? EKPSS tercihleri ne zaman?

2024 EKPSS tercih süreci, adaylar tarafından dikkatle takip ediliyor. Memur olma hayali kuran engelli bireyler, ÖSYM tarafından düzenlenen sınava katıldılar. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS), 28 Nisan'da gerçekleştirildi ve sınav sonuçları 23 Mayıs 2024 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasından açıklandı. Şimdi, EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak ve 2024 EKPSS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? sorularına yanıt aranıyor...

EKPSS tercihleri için adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Sınavı 28 Nisan'da gerçekleştirilmiş, sınavın sonuçları ise 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanmıştı. Ancak ÖSYM'den bir sonraki aşama olan tercihlere dair bir duyuru gelmedi. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman? EKPSS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır 2024?

EKPSS TERCİH TARİHLERİ

EKPSS tercih tarihleri henüz belirlenmedi. ÖSYM, tercih kılavuzunu yayınladığında tercih tarihleri de kesinleşecektir.

TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ

EKPSS sonuçları ve kura doğrultusunda yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından hazırlanacak bir Tercih Kılavuzu ile açıklanacaktır. Bu kılavuzda, engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercih alma süreçleri ile yerleştirme kuralları yer alacaktır. Tercih tarihleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kamuoyuna duyurulacaktır.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adayların, sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki kadrolar arasından tercih yapmaları gerekmektedir. Sınavdan mezun olmama veya daha yüksek bir öğrenim düzeyinden mezun olma durumları, adaya farklı bir düzeyde tercih yapma hakkı tanımaz.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için, tercih süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Mezun olmayan adayların yerleştirilmesi yapılsa bile atamaları gerçekleştirilmeyecektir. Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmesi, EKPSS veya kura sonuçlarına göre yapılacaktır. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların yerleştirilmesinde EKPSS'de alınan puanlar dikkate alınır. Birden fazla geçerli EKPSS puanı olan adaylar, en yüksek puanını aldıkları en üst eğitim düzeyinden yararlanır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanlarına göre yerleştirilir. Aynı kadroyu tercih eden adayların puanları eşitse, diploma tarihine göre önce mezun olan veya yaşa göre öncelik tanınır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ

Yerleştirme sırasında adaylar, puanlarına ve tercih sıralarına göre kadrolara yerleştirilecektir. Yerleştirme sürecinde, öğrenim düzeyi, cinsiyet ve mezun olunan alan ile kadro nitelikleri arasındaki tutarlılık elektronik ortamda kontrol edilir. Eğer bu kriterlerden birinde tutarsızlık tespit edilirse, ilgili tercih iptal edilir.