Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? MEB E-DEVLET E-SINAV sonuçları sorgulama sayfası 2024

2024 MEB E-DEVLET E-SINAV sonuçları sorgulama sayfası | Araba kullanmak isteyen vatandaşların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara katılmaları gerekiyor. Bu sınava 18 yaşını doldurmuş kimseler katılabiliyor. E-sınavlar, MEB tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleşiyor. Sınava katılan adaylar sonuçlarını nereden ve nasıl sorgulayacağını araştırıyor. Peki, Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? İşte MEB E-DEVLET E-SINAV sonuçları sorgulama sayfası 2024

MEB E-DEVLET E-SINAV sonuçları sorgulama sayfası yoğun ilgi görüyor. Hafta sonları uygulanan ehliyet sınavına katılan adaylar sonuçlar ile ilgili aramalar yapmaya başladı. Ehliyet almak isteyen kimseler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen e-sınav ve direksiyon olmak üzere 2 aşamalı sınava giriyor. Öncelikle e-sınava giriliyor. E-sınavlar, MEB tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleşiyor.

EHLİYET NASIL ALINIR?

Başvuru ve Teorik Eğitim: Ehliyet almak isteyen kişi öncelikle bir sürücü kursuna başvurur. Kurs, adayın teorik eğitimini planlar ve bu eğitim süresince hazırlık yapmasını sağlar.

Teorik Sınav Randevusu: Teorik eğitimi tamamlayan adaylar, bulundukları bölgedeki e-sınav merkezlerinde teorik sınava girebilirler. Sınav tarihi, e-sınav merkezlerindeki yoğunluğa göre en yakın tarihe randevu verilerek belirlenir.

Teorik Sınav Sonuçları: Teorik sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-sınav sonuç ekranı üzerinden veya e-devlet üzerinden T.C. numarası ve güvenlik kodu ile sorgulanabilir.

Direksiyon Sınavı: Teorik sınavı geçen adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavı tarihi de MEB tarafından belirlenir ve genellikle teorik sınavdan sonra birkaç hafta içinde yapılır. Direksiyon sınavları hafta sonları gerçekleştirilir.

Ehliyet Alma Süreci: Direksiyon sınavını başarıyla geçen adaylar, gerekli diğer belgelerle birlikte başvurularını tamamlayarak ehliyetlerini alabilirler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ehliyet sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-sınav sonuç ekranı üzerinden erişilebilir. Sonuçları görmek için adayların T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girmesi gerekmektedir. Ayrıca sonuçlar e-devlet üzerinden de https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresinden sorgulanabilir.

2024 MEB E-DEVLET E-SINAV SONUÇ EKRANI