DGS sonuçları son dakika duyurusu var mı? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav ÖSYM tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınava katılan adaylar gözlerini sonuçlara çevirdi. Sonuçların Ağustos ayında açıklanması bekleniyordu ancak sonuçlar erişime açılmadı. Adaylar her gün arama motorlarında ''2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları son dakika duyurusu var mı?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

İki yıllık öğrenimini dörde tamamlamak için ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavına katılan adaylar sonuçlarla ilgili bir duyuru gelip gelmediğini sorguluyor. 30 Haziran'da düzenlenen sınavın sonuçlarının 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçlar hala açıklanmadı. Peki, 2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları son dakika duyurusu var mı?

SON DAKİKA: DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı 2024 yılında 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi.

Sonuçların 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçlar açıklanmadı. Sonuçların bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

DGS yerleştirmeleri, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak. DGS sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Adayın sınav sonuç bilgisinde; a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları b) Ön lisans başarı puanı c) 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur.

Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.