BİLSEM 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Meb gov tr BİLSEM sınav sonuçları sorgulama

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM 2024) bireysel değerlendirme uygulamalarına katılan öğrencilerin aileleri, gözünü mülakat sonuçlarına çevirdi. Meb gov tr üzerinden yayımlanan takvime göre, BİLSEM 2024 sonuçları temmuz ayı içerisinde ilan edilecek. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? E okul BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Meb gov tr BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı

BİLSEM 2024 sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. MEB tarafından yayınlanan takvime göre, BİLSEM 2024 sonuçları kapsamında kayıt hakkı kazanan öğrenciler 31 Temmuz'da ilan edilecek. Peki BİLSEM 2024 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte Meb gov tr BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme uygulamaları 26 Mayıs-26 Temmuz tarihleri arasında her yetenek alanı için ayrı ayrı gerçekleştirildi.

Bireysel değerlendirme süreci ardından kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 31 Temmuz'da ilan edilecek.

BİLSEM sınav sonuçları, www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bireysel değerlendirme aşamasına katılan adaylar, BİLSEM sonuçlarına https://www.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek.

MEB GOV TR BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Resim, müzik ve sanat gibi alanlarda özel yetenekleri bulunan öğrencileri belirlemek amacıyla yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri sınavı ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflardaki özel yetenekli öğrenciler tespit ediliyor.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra bireysel değerlendirme süreci başlayacak.

BİLSEM takvimine göre, bireysel değerlendirme sınavları 26 Mayıs- 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bireysel değerlendirme uygulamalarına alınacak öğrencilerin giriş belgeleri, 15 Mayıs tarihinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanacak.

Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 31 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. Kayıt işlemleri, 05-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2024 BİLSEM MÜLAKAT VE KAYIT TAKVİMİ

31 Temmuz: Bilsem kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi.

05-09 Ağustos 2024: Bilsem bireysel değerlendirme uygulama sonuçlarına itiraz başvurularının alınması.

12-16 Ağustos 2024: Bilsem bireysel değerlendirme uygulama sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi.

05-29 Ağustos 2024: Bilsem kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi.