ÖSYM ALES sınav giriş belgesi sorgulama sayfası! ALES giriş yerleri belli oldu!

ÖSYM ALES sınav giriş belgesi sorgulama sayfası açıldı mı? başvuruda bulunan binlerce aday tarafından merak ediliyor. Senede 3 kere uygulanan ALES sınavının ikincisi için geri sayım sürüyor. Peki, ALES giriş yerleri belli oldu mu? ALES giriş yerleri açıklandı mı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2024-ALES/2 Temmyz ayının sonunda gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Sınava başvuran adaylar yaklaşan sınav tarihi ve giriş yerleri ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, ALES giriş yerleri belli oldu mu?

ÖSYM AİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN.

ALES GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/2) başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre; Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecektir.

ALES 2 NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2024-ALES/2 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak.

Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa (sadece ALES/1 Sınavı) ve Kırgızistan-Bişkek'te (sadece ALES/1 Sınavı) yapılacaktır. Bişkek'te sınav Türkiye saati ile 10.15'te başlayacaktır.

Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.