Aşure en az kaç malzemeli olmalıdır? Klasik aşure malzemeleri nelerdir? 41 çeşit aşure malzeme listesi burada!

Muharrem ayının 10. gününde aşure, yaygın olarak Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişini anmak için yapılmaktadır. Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Hadis kaynaklarına göre, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması olayları da bugünde gerçekleşti. Bugüne özel aşure yapmak isteyenler aşure malzemelerini araştırıyor. Peki, Aşure en az kaç malzemeli olmalıdır? Klasik aşure malzemeleri nelerdir?

HABER MERKEZİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dini Günler takvimine göre, Aşure Günü bu sene 16 Temmuz'a denk geliyor. Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Peki, Aşure en az kaç malzemeli olmalıdır? Klasik aşure malzemeleri nelerdir? İşte 41 çeşit aşure malzeme listesi...

KLASİK AŞURE MALZEMELERİ NELERDİR?

Aşurede malzeme sınır bulunmamakla birlikte daha lezzetli bir hale gelebilmesi için en az 7 farklı malzeme içermesi gerekiyor. Klasik bir aşurede kullanılan malzemeler şu şekilde:

500 gram buğday

1 su bardağı kuru fasulye

1/2 su bardağı nohut

1 çay bardağı kuru üzüm

10 adet kuru kayısı

10 adet kuru incir

1 paket vanilya

1/2 su bardağı fındık

1 adet orta boy elma

4 adet karanfil

1,5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı sıcak su

1 su bardağı süt

1 adet nar

1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 yemek kaşığı tarçın

41 ÇEŞİT AŞURE MALZEMELERİ LİSTESİ

1 Buğday

2 kuru fasulye

3 nohut

4 fındık

5 ceviz

6 badem

7 kuru üzüm

8 kuş üzümü

9 kuru kayısı

10 kuru incir

11 elma

12 vanilya

13 karanfil

14 toz şeker

15 sıcak su

16 süt

17 nar

18 antep fıstığı

19 tarçın

20 dolmalık fıstık

21 pirinç

22 kuru börülce

23 bulgur

24 irmik

25 ayva

26 havuç rendesi

27 1 çay kaşığı tuz

28 pekmez

29 bal

30 limon suyu

31 nişasta

32 susam

33 hisdistan cevizi

34 haş haş tohumu

35 kaju

36 limon suyu

37 gül suyu

38 çörek otu

39 portakal kabuğu rendesi

40 yulaf

41 hurma