30 Ağustos kutlama mesajları 2024 | Resimli, kısa, uzun, kıvanç dolu, coşkulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları...

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır. Bu özel ve anlamlı günde sosyal medya hesaplarından mesaj yayınlamak isteyenler en güzel mesajları araştırıyor. İşte resimli, kısa, uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları...

30 Ağustos kutlama mesajları 2024 | 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri başarılı geçen taarruz harekâtı, düşmanın 5'inci Tümeninin çevrilmesi ile sonuçlanmıştır. 29 Ağustos gecesi durum değerlendirmesi yapan komutanlar, hemen harekete geçerek muharebenin süratle sonuçlandırılmasını gerekli bulmuşlardır. Düşmanın çekilme yollarının kesilmesi ve düşmanı çarpışmaya zorlayarak tamamen teslim olmalarını sağlama yolunda karar almışlar ve karar süratli ve düzenli bir şekilde uygulanmıştır. 30 Ağustos 1922 Çarşamba günü taarruz harekâtı, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Büyük Taarruz'un son safhası Türk askeri tarihine Başkomutan Meydan Muharebesi olarak geçmiştir. Bu önemli günü 102. yıldönümünde kutlamak ve şehitlerimizi anmak isteyen milyonlarca kişi için 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarını derledik...

30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJLARI 2024

"30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun! Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azmi ve kararlılığı, bizlere her zaman ilham kaynağı olacak."

"Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 102. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum."

"30 Ağustos zaferi, tarih arasında bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar kadir ve ne kadar muhyi bir kuvvet olduğunun en güzel misali olarak kalacaktır."

"30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. Zafer Bayramı'mız kutlu olsun!"

"Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin simgesidir. 30 Ağustos'un 102. yılını gururla kutluyor, tüm ulusumuzun bayramını tebrik ediyorum."

"30 Ağustos, milletimizin kahramanlık destanıdır. Bu özel günün, tüm Türk milletine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim. Zafer Bayramı'mız kutlu olsun!"

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı coşku ve gurur içinde kutluyorum."

Büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve ülkemizin koruyucusu Ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nü yürekten kutlarım.

"30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin birlik ve beraberliğinin sembolüdür. Bayramınız mübarek olsun, nice zaferlere!"

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılında, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin bayramını kutluyorum."

"Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun! Nice zaferlere!"

"30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Türk milletinin ortak gurur kaynağıdır. Bu özel günde, tüm ulusumuzun bayramını içtenlikle kutluyorum."

"30 Ağustos'ta kazanılan zaferin 102. yılını gurur ve coşku içinde kutluyor, tüm milletimizin Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum."

"Zafer Bayramı, Türk milletinin güç ve birliğini simgeler. Bu özel günde tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

"30 Ağustos, tarihimizdeki en önemli zaferlerden biridir. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, Zafer Bayramı'nızı kutluyorum."

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlığını andığımız bu günde, Zafer Bayramı'nız kutlu olsun!"

"Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, tüm ulusumuza barış ve mutluluk diliyorum."

"30 Ağustos, milletimizin zaferini simgeler. Bu özel günün tüm ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Zafer Bayramı'nızı kutluyorum."

"Zafer Bayramı'nın 102. yılında, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

"Türk milletinin kahramanlık destanı 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun. Bu özel günün tüm ulusumuza barış ve huzur getirmesini dilerim."

"30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bayramınız kutlu olsun, nice zaferlere!"

"30 Ağustos'ta kazandığımız zaferin 102. yılında, tüm Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutluyor; barış, huzur ve mutluluk diliyorum."

"Bu özel günde, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin zaferini coşkuyla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ulusumuza hayırlı olmasını diliyor; tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bayramınızı coşkuyla kutluyorum."

"Türk milletinin direniş ve azminin simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun! Bu özel günün tüm ülkemize mutluluk getirmesini dilerim."

"30 Ağustos'un 102. yıl dönümünde, milletimizin zafer coşkusunu paylaşarak, Zafer Bayramı'nızı kutluyor ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum."

"30 Ağustos Zafer Bayramı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesidir. Bayramınız mübarek olsun, nice zaferlere!"

"Zafer Bayramı, milletimizin kahramanlık destanının en önemli anlarından biridir. 30 Ağustos'un 102. yılında tüm ulusumuzun bayramını içtenlikle kutluyorum."

"30 Ağustos'ta kazandığımız zaferin 102. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı'nızı kutluyorum."

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu hep birlikte yaşamak dileğiyle, tüm milletimizin bayramını kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum."

"Bu özel günün tüm milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diler; Zafer Bayramı'nızı coşkuyla kutlarım."

"30 Ağustos Zafer Bayramı, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesidir. Bayramınız kutlu olsun, nice zaferlere!"

"Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'u gurur ve coşku içinde kutluyor, tüm ulusumuzun bayramını tebrik ediyorum."

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyor, milletimize barış ve huzur diliyorum."

"30 Ağustos'un 102. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum."

"Türk milletinin kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, tüm ulusumuzun bayramını coşkuyla yaşıyoruz."

"Zafer Bayramı, milletimizin özgürlüğü için verdiği büyük mücadelenin simgesidir. 30 Ağustos'un 102. yılında bayramınızı kutlarım."

"30 Ağustos Zafer Bayramı, birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Bayramınız kutlu olsun, sağlık ve huzur dolu günler dilerim."

"Bu özel günde, Türk milletinin kahramanlık ruhunu yücelterek, Zafer Bayramı'nızı coşku ve gurur içinde kutluyorum."

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılında, milletimizin zafer coşkusunu paylaşarak, tüm halkımızın bayramını kutluyorum."

"30 Ağustos'ta kazandığımız zaferin 102. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum."

"Zafer Bayramı, milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için verdiği mücadelenin simgesidir. 30 Ağustos'un 102. yılında bayramınızı coşkuyla kutlarım."

30 AĞUSTOS'UN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri başarılı geçen taarruz harekâtı, düşmanın 5'inci Tümeninin çevrilmesi ile sonuçlanmıştır. 29 Ağustos gecesi durum değerlendirmesi yapan komutanlar, hemen harekete geçerek muharebenin süratle sonuçlandırılmasını gerekli bulmuşlardır. Düşmanın çekilme yollarının kesilmesi ve düşmanı çarpışmaya zorlayarak tamamen teslim olmalarını sağlama yolunda karar almışlar ve karar süratli ve düzenli bir şekilde uygulanmıştır. 30 Ağustos 1922 Çarşamba günü taarruz harekâtı, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. Büyük Taarruz'un son safhası Türk askerî tarihine Başkomutan Meydan Muharebesi olarak geçmiştir.

30 Ağustos 1922 Başkomutan Meydan Muharebesi sonunda, düşman ordusunun büyük kısmı dört taraftan sarılarak Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ateş hatları arasında, bizzat Zafertepe'den idare ettiği savaşta, tamamen yok edilmiş veya esir edilmiştir. Anadolu'daki Yunan kuvvetlerinin yarısı imha veya esir edilmiş, kalan bölümü ise üç grup halinde çekilmiştir. Bu durum karşısında Çalköy'de yıkık bir evin avlusu içinde Gazi Mustafa Kemal Paşa, Yunan ordusunu takip etmesi için Türk ordusuna o tarihî "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" emrini vermiştir.

Büyük Zafer'den iki yıl sonra Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi'ni sevk ve idare ettiği Zafertepe'de 30 Ağustos 1924 tarihinde Büyük Zafer'in önemini şu şekilde ifade etmiştir. "... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır..."