2024 YKS TERCİH KILAVUZU yayınlandı! YKS tercihler ne zaman?

2024 YKS TERCİH KILAVUZU | ÖSYM tarafından 2024-YKS sonuçları erişime açıldı. Adaylar sabah saatleri itibarıyla sonuçlarını görüntülemeye başladı. Aldıkları puanları ve sıralamalarını görüntüleyen adaylar gözlerini tercih sürecine çevirdi. ''2024 YKS TERCİH KILAVUZU yayımlandı mı? YKS tercihler ne zaman?'' aramaları yoğunlaştı. İşte detaylar...

YKS sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebildi. Sonuçlarını görüntüleyen ve aldıkları sonuçtan memnun olan adaylar bir an önce tercih işlemlerini gerçekleştirmek istiyor. Tercihler ÖSYM'nin tercih kılavuzundaki bilgiler ve belirtilen süre dahilinde yapılabilecek. Peki, 2024 YKS TERCİH KILAVUZU yayımlandı mı? YKS tercihler ne zaman?

2024 YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANDI

2024 YKS TERCİH KILAVUZU

2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

1 milyon-2 milyon sıralama ile alan bölümler nelerdir? 500-600-700-800-900 bin sıralama ile öğrenci alan bölümler

YKS tercihleri ÖSYM AİS sayfasından tamamlanacak.

ÖSYM BAŞKANINDAN TAVSİYELER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milyonlarca aday ve ailelerinin beklediği "2024-YKS" sonuçlarının açıklandığını, adayların sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişebileceğini belirtti.

150-170-180-190-200-230-250-260-270 puanla hangi üniversiteye gidilir? TYT puanımla nereye girebilirim?

Sonuçların herkes için hayırlı olmasını dileyen Özvar, tercih dönemiyle birlikte yeni bir heyecanın başladığına işaret etti.

Özvar, adaylara, tercihlerini yaparken ilgi alanlarına ve yeteneklerine en uygun programlara yönelmelerini tavsiye ederek şunları kaydetti:

"Gelecek hedeflerinizi de mutlaka göz önünde bulundurun. Tercih etmeyi düşündüğünüz şehirler, üniversiteler ve programlar hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinin. Tercih sürecinde, yapay zeka başta olmak üzere bu yıl ilk defa öğrenci alacak lisans ve ön lisans programlarını dikkatle incelemeniz sizler için faydalı olacaktır. Sağlıklı bir tercih dönemi geçirmeniz adına ilerleyen günlerde Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak bütün açıklama ve duyuruları dikkatle takip etmeniz çok önemlidir."

E-devlet TC ile YKS sonucu öğrenme ekranı! 2024 YKS sonuçları açıklandı!

Sınavda istediği neticeyi alamayan adaylara da morallerini bozmadan ileriye bakmaya devam etmelerini öneren Özvar, "Sınav her şey demek değildir, lütfen bunu unutmayın. Önünüzde parlak bir geleceğin ve başaracağınız çok şeyin olduğuna inanıyorum. Başarı için yılmadan çalışmaya devam edin." ifadelerini kullandı.

YKS baraj puanı 2024 nedir? YKS puanlarınız hesaplanmamıştır ne demek? (YKS kılavuzu 4.2 maddesi)