2. il dışı sonuçları açıklandı! MEBBİS isteğe bağlı iller arası atama sonuçları sorgulama ekranı

2. il dışı sonuçları açıklandı mı? merak ediliyor. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinden 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında alındı. Başvurularını gerçekleştiren öğretmenler gözlerini sonuçlara çevirdi.

İsteğe bağlı iller arası ataması için heyecan dorukta. 2. İsteğe bağlı il dışı (İller arası) yer değiştirme kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de 2. il dışı atamalar için başvurular kabul edildi. Başvurusunu gerçekleştiren öğretmenler "2. il dışı sonuçları açıklandı mı?" sorularının yanıtını araştırıyor. MEB Personel Genel Müdürlüğü'nden atama sonuçları duyurusu geldi.

2. İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Atama işlemi 18 Temmuz 2024 tarihinde yapıldı. Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarına MEBBİS kullanıcı hesabı ile ya da e-Devlet kullanıcı hesabınız ile erişim sağlanabiliyor.

MEBBİS İSTEĞE BAĞLI İLLER ARASI ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA

E-DEVLET İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Atamalar öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, 41'inci seçenek olarak ise bir il tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup 2 Eylül 2024 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna döneceklerini beyan eden öğretmenlerden kadrolarının olduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

2. il içi atama ne zaman? 2. il içi atama sonuçları ne zaman açıklanacak?