Kadınlar oynadı erkekler savaştı

‘Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Botaş, kendi sahasında Galatasaray’ı 77-74’lük skorla mağlup etti. Maçtan sonra ise, olaylar çıktı. Sarı-kırmızılı taraftarları taşıyan bir otobüs ve 2 minibüse taşlı saldırıya uğradı; bir kişi yaralandı. Polis, olay yerinde yaklaşık 10 kişiyi durdurup, ellerini duvara dayayarak, üst araması yaptı. Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, bozulan minibüslerini de iterek çalıştırmaya çalışması da ilginç bir görüntü oluşturdu.

SONER KAN - ADANA

‘Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Botaş ile Galatasaray, Adana’da karşı karşıya geldi. Botaş maçı, 77-74 kazandı, ancak maç sonrasında ortalık karıştı. Sarı-kırmızılı taraftarları taşıyan bir otobüs ve 2 minibüs, rakip takımın taraftarlarının taşlı saldırısına uğradı. Araçların camları çatladı, bir kişi yaralandı. Polis, olay yerinde durumundan şüphelendiği 10 kişiyi durdurup, ellerini duvara dayayarak üst araması yaptı. Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, bozulan araçlarını da iterek çalıştırdı.

MAÇI ‘BOTAŞ’ KAZANDI

Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Ligde ‘şampiyonluk’ mücadelesi veren Galatasaray, ‘Play-off’u hedefleyen Botaş’a konuk oldu. Oldukça çekişmeli geçen mücadelede Güney temsilcisi, rakibini 77-74’lük skorla geçerek, önemli bir avantaj elde etti. Maçın ardından Galatasaraylı taraftarlar, kendilerine tahsis edilen bir otobüs ve 2 minibüsle İstanbul’a gitmek için havaalanına doğru yola çıktı.

KARŞI KARŞIYA GELDİLER

İki takım arasındaki maçın sona erdiği dakikalarda Menderes Spor Salonu’nun hemen yanındaki 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda da TTF 1. Lig mücadelesinde; Adana Demirspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakayı izlemeye giden bir grup Demirspor taraftarı, yolda Galatasaraylı taraftarları gördü. İki grup arasındaki sözlü tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

KALDIRIM TAŞIYLA SALDIRI

Adanalı taraftarlar, sarı-kırmızılıların bulunduğu otobüs ve minibüsleri, kaldırımlardan söktükleri taşlarla saldırdı. Çıkan olaylarda bir kişi, hafif şekilde yaralandı. Polis, olaya anında müdahale ederken, saldırganlar da kaçtı. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, durumundan şüphelendiği ve olaya karışmış olabileceğini düşündüğü 10 kişi durdurup, ellerini duvara dayayarak üst araması yaptı.

BU KEZ DE ARAÇLARI BOZULDU

Olayların ardından Galatasaraylı taraftarlar, saldırıya uğradıkları araçlarla yeniden yola çıkmak isterken, minibüslerden biri arıza yaptı. Sarı-kırmızılılar, araçtan inip minübüsü iterek, olay yerinden uzaklaştırmaya çalışması da ilginç bir görüntü oluşturdu. Bu arada Galatasaray taraftarları, kendilerine saldıranlardan şikayetçi olurken, polis şimdi her yerde söz konusu saldırganları arıyor.