Futbolda baskette Poldi'yi yenerim

Tibor Pleiss vatandaşına meydan okudu

"Lukas Podolski'yle futbolda ve basketbolda karşılaşmak isterim. Kendisiyle hiç tanışmadım. Ama Podolski'yi iki maçta da yenerim."

Nenad Krstic'in sakatlığı yüzünden basketbolu bırakmasının ardından G.Saray Odeabank'a gelen Alman Tibor Pleiss, AKŞAM'a özel açıklamalar yaptı: 

- Vatandaşın Lukas Podolski, basketbol aşığı... İkiniz de bu sezon Sarı-Kırmızılı formayı giyeceksiniz. Futbol ve basketbol maç yapar mısınız? 

Elbette çok isterim. Ülkemizde çok ünlü ve özel bir futbolcu. Kendisiyle kişisel olarak hiç tanışmasam da pek çok karşılaşmasını izledim... Onun da bizim bazı maçlarımızı izlemiş olduğuna eminim. Ama Lukas Podolski'yi yenerim. 

ARENA'DA MAÇ İZLEYECEĞİM

- Futbolla aranın iyi olduğunu biliyoruz. Bu sezon Türk Telekom Arena'da maça gidecek misin? 

Evet, gitmek istiyorum. Umarım Lukas Podolski'yle bir an önce tanışırız ve buradaki maçlarını izleme fırsatı bulurum. 

- GS taraftarı hakkında ne söylemek istersin? 

Yeni sezon için gerçekten heyecanlanıyorum. Çünkü G.Saray taraftarını biliyorum. Bu salonda birkaç kez oynadım. 
Ne kadar çılgınca destek verdiklerini de gördüm. Basketbolu yaşıyorlar. Şimdi o hisleri birlikte yaşayacağız. Taraftar da takımın önemli bir parçasıdır diye düşünürüm. Galibiyetler için onlara da ihtiyaç duyarsınız. Takımın itici unsurudur. Taraftar da oyuncu da, herkes aynı hedefler için mücadele eder. Çok harikalar. 

NBA'YE YENİDEN DÖNEBİLİRİM

- NBA'de neden başarılı olamadın. Eksik neydi? 
NBA kariyerim 1 yıl sürdü ve bitti. Şu an G.Saray'a odaklanmış durumdayım. Geleceğin neler getireceğini bilemezsiniz, belki de geri dönerim. Gelecek her zaman bu tip şeylere gebe. Şu an ki vaziyetimden de memnunum ve mutluyum.

ATAMAN BENİ ETKİLEDİ

- Transferin kısa bir sürede gerçekleşti. Nasıl karar verdin? 
NBA'de kalmak üzereydim. Bazı deneme teklifleri almıştım. Havaalanındaydım; Ataman aradı ve beni çağırdı. 'Seni takımımda görmek istiyorum, sana ihtiyacımız var' dedi. Bu sözler beni oldukça iyi hissettirdi. Bir koçun sizi gerçekten istediğini duymak güzel. 

- Final-Four'a yükselme şansınız nedir? 
Ana hedef, Türkiye Ligi şampiyonluğu. Taraftarların Euroleague'de de başarı beklediğinin farkındayız. Final-Four mücadelesi vereceğimizi söyleyebilirim.

RIEKERINK İYİ BAŞLADI!

ATAMAN: "Futbol takımımız da, yeni hocası Jan Olde Riekerink ile sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Onlar da bu sezon şampiyonluğun Türkiye'deki en büyük adayı. İnşallah bundan üç yıl önce olduğu gibi hem futbolda hem basketbolda; yatırım yaptığımız birçok branşta şampiyon oluruz."