Babalarının çiftliği gibi

CSKA Koçu Itoudis, bu maç için özel bir uygulama yapmış. Takımını idmanlarda G.Saray taraftarının tribün sesiyle çalıştırmış. Bu da oyuncuları baskıya dayanıklı hale getirmiş. Bunu net olarak gördük.

H.HAKAN EYÜPOĞLU


CSKA Koçu Itoudis, bu maç için özel bir uygulama yapmış. Takımını idmanlarda G.Saray taraftarının tribün sesiyle çalıştırmış. Bu da oyuncuları baskıya dayanıklı hale getirmiş. Bunu net olarak gördük. Her şutu elleri titremeden attılar. Tabii G.Saray'ın da bunda katkısı oldu. Böyle kötü bir çember savunması uzun yıllardır görmemiştim. Neredeyse her penetreleri potamızda sayı oldu. Yeni alınan dört uzunu toplasan bir Lasme etmez. CSKA'lılar babaların çiftliği gibi pota altına girdi. Yüzde 69 (29/42) ikilik isabeti sağladılar.
Itoudis de bunu fırsata çevirdi ve Teodosic'i oyuna aldı. Teo da resitali sundu. Jackson, Teodosic ve De Colo'lu guard rotasyonuyla rekabet çok zor. Teo-Jackson ikilisi ilk iki çeyrekte 26 sayı attı. (Toplamda 36)
Ergin hocanın bir takımının ilk kez bu kadar dirençsiz olduğunu gördüm. Üçüncü çeyrek hariç savunmada sertlik sıfırdı. Bunun nedeni de CSKA, kazanacağını çoktan anlamıştı. Itoudis kariyerin en rahat maçını yönetmedi, adeta izledi. İki kısa üzerinden uyguladığı plan 40 dakika tuttu. Şu görüntüyle G.Saray'ın Euroleague seviyesine çıkması için 40 fırın ekmek yemesi lazım.
Abdi İpekçi sakinlerine de bir şey demem şart… Düşünün Euroleague şampiyonunun koçu, bu atmosfer için takımını özel olarak hazırlıyor. Ama şu sahaya yabancı madde atmak nedir! Zaten mimlisiniz. Böyle giderse bir daha Euroleague göremeyebilirsiniz.