ABD zorlandığı maçta Sırbistan'ı devirdi

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda ABD, zorlandığı karşılaşmada Sırbistan'ı mağlup etmeyi başardı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri ile Sırbistan erkek basketbol takımları karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ABD, 94-91'lik skorla kazandı.

 
Maça büyük bir seriyle ve hızlı başlayan ABD, ilk 5 dakikayı 14-5 geçtikten sonra farkı artırdı ve sonraki 3 dakikada skoru 27-9'a getirdi. Sırbistan son 1.50'de 6-0'lık bir seri kalayarak farkı 12'ye indirerek ilk çeyreği noktaladı. İkinci çeyreğe Nemanja Nedovic'in üçlüğü ile başlayan Sırbistan, Nikola Kalinic ve Milos Teodosic'in sayılarıyla farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Pota altını etkili kullanmayı başaran Sırbistan, maça tutundu ve devreye 50-41'lik skorla girmeyi başardı.
 
ABD, etkili hücum etmekte ve pota altını savunmakta büyük sorunlar yaşadı. Fark sürekli 10 sayı civarında kaldı. Sırbistan, 5.53'te Nikola Jokic ile farkı 5 sayıya kadar çekmeyi başardı. Carmelo Anthony'nin sayılarına karşın Nikola Jokic, pota altında durdurulamaz bir oyun oynamaya başladı. ABD, çeyrek sonunda iyi bir seri yakalayarak son periyota 72-62 önde girdi.
 
Son çeyrekte üstüste Nikola Jokic ve Marko Simonovic ile sayılar bulan Sırbistan, ilk 2 dakikada farkı 5'e indirdi. ABD'de bu bölümde DeMar DeRozan üstüste sayılar buldu ve Sırbistan'ın farkı 5'ten aşağı çekmesine izin vermedi. Sırbistan, Nikola Jokic ve Miroslav Raduljica ile pota altını sürekli işlerken, ABD özellikle forvetleriyle skor buldu. 1.18 kala Milos Teodosic'in serbest atışlarıyla fark 3'e kadar indi. Ancak, son 78 saniyede Sırbistan, iki kez Bogdan Bogdanovic ile beraberlik fırsatını kaçırdı ve maçı ABD kazandı.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde Kyrie Irving 15 sayı ve 5 asistle oynadı. DeAndre Jordan 13, Kevin Durant, Paul George ve Carmelo Anthony 12'şer sayı ile galibiyete katkı verdiler.
 
Sırbistan'da Nikola Jokic 25 sayı ve 6 ribaunt ile maçın en çok dikkat çeken oyuncusu oldu. Milos Teodosic, 18 sayı ve 6 asist, Miroslav Raduljica 18 sayı ile oynadılar. Türkiye'de forma giyen Fenerbahçeli basketbolculardan Bogdan Bogdanovic 7, Nikola Kalinic ise 5 sayıyla oynadı.
 
Amerika Birleşik Devletleri, bu galibiyet ile birlikte Rio'daki namağlup serisini sürdürmüş oldu.

Sporx