AKŞAM TV

HASSAS GÜDÜM KİTİ

Hassas Güdüm Kiti, mevcut 900 kg MK-84 ve Nüfuz Edici Bombalarını akıllı silaha çeviren teknolojinin son ürünü. Ahmet Arı Yerli ve Milli'nin bu bölümünde HGK'yı inceliyor.

Akşam Tv
Editör: Ahmet Arı Kurgu: Ecem Karol


Düşük maliyetle üretilen Hassas Güdüm Kiti, entegre Kimyasal Kayıt Sistemi, Ataletsel Navigasyon Sistemi ve hızlı başlatma yeteneği ile hedefini tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle vurabiliyor.

'Sadece Ataletsel Navigasyon Sistemi' modu Hassas Güdüm Kiti'ne kendine özgü bir özellik kazandırıyor.

Arttırılmış Menzil ile Hassas Güdüm Kiti, orta irtifadan bırakıldığında 12 deniz mili yani 22 224 metre, yüksek irtifadan bırakıldığında 15 deniz mili yani 27 780 metre mesafedeki hedefleri vurabilme kabiliyetine sahip

10° ve 90° aralığındaki vuruş açısı ile Hassas Güdüm Kiti çeşitli hedefleri öldürücü hassasiyetle vurabilmektedir.

MIL-STD-1760 Elektrik Arabağlantı Sistemi ile Hassas Güdüm Kiti, 1760 askeri standardı ile tamamen uyumludur.

Bağlı uçuş sırasında uçaktaki sensörleri kullanarak hedef belirme ve görev güncelleme yeteneği sayesinde ani değişen koşullara adapte olmak için gerekli olan operasyonel esnekliği sağlıyor.

Hassas Güdüm Kitleri, Evrensel Silah Arayüzü uyumluluğu ile F-35 uçağına entegre/sertifiye edilecek silahlar listesindedir.

Yeni yetenekler kazandırılan hassas güdüm kitleri isteğe bağlı olarak mühimmatın burun kısmına takılabilecek laser kiti ile hareketli hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı da arttırılmış hassasiyetle kullanılabiliyor.

HASSAS GÜDÜM KİTİ TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmiş, ASELSAN tarafından üretilmiştir.


POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER