AKŞAM TV

Milleyha Kuş Cenneti'nde hendek

Asi Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü Samandağ İlçesi'nde, Türkiye'de kayıt altına alınan 490 kuştan 282 türünü barındıran Milleyha Kuş Cenneti'nin kenarına hendek kazıldı.

DHA


Hatay'ın Samandağ ilçesinde 282 kuş türünü barındıran Milleyha Kuş Cenneti'nin kenarına hendek kazılması tepkilere neden oldu. Belediye, bir çiftçinin tarlasının sınırlarını belirlemek için kazdığı belirlenen hendeği kapatmak için çalışma başlattı.

Asi Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü Samandağ ilçesinde, Türkiye'de kayıt altına alınan 490 kuştan 282 türünü barındıran Milleyha Kuş Cenneti'nin kenarına hendek kazıldı. Hendek tepkilere neden oldu. Afrika ve Asya'dan göç eden kuşlar için dinlenme alanı özelliği taşıyan göletin, mevsimsel şartların da etkisiyle kuru olduğu ancak hendeğin kapatılmaması halinde ilkbaharda su tutacağı zamanlarda ekolojik dengenin bozulacağı bildirildi. Bölgede daha önce Türkiye'de kayıt altına alınmamış Arabistan toygarı, çöl çobanaldatanı türü kuşları fotoğraflayarak ilk kez kayıt altına alan kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu da olaya tepki gösterdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER