AKŞAM TV

Maymun doğum günü festivalindeki havai fişekler maymunları korkuttu

Tayland'da Budist tapınağında yaşayan maymunlar, ‘Maymun doğum günü' festival kapsamı sırasında patlatılan havai fişek gösterisinden korktu. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

DHA


Tayland'ın başkenti Bangkok'un kuzeyindeki Lopburi şehrindeki Budist tapınağında maymunlar, her yıl düzenlenen #8216;Maymun doğum günü' Festival'i sırasında patlatılan havai fişeklerden korktu. O anlar festivale katılan ziyaretçiler tarafından kayda alındı. Görüntülerde, havai fişeklerin patlama esnasında maymunlar kaçışmaları görüldü. Bölgede yaşayan Chokchai Panumas, yerel medyaya yaptığı açıklamada, #8220;Buradaki maymunlar normalde saldırgandır. Ama havai fişekler patladığında küçük bebekler gibi oluyorlar#8221; dedi.

MAYMUNLAR DA KORONAVİRÜSTEN ETKİLENDİ

Tayland'da maymunlar turistlerin en ilgi gösterdiği hayvanlar olarak biliniyor. Düzenlenen festival ise #8216;Maymun doğum günü' festivali olarak biliniyor. Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle turist sayısında ciddi düşüş yaşanan Tayland'da maymunların gıda bulamaması nedeniyle yiyecek çalmaya başladıkları ve gittikçe agresifleştikleri belirtildi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER