AKŞAM TV

Kimler Erken Emekli Olabilir? Erken Emeklilik Son Dakika Meslekleri, Şartları Nelerdir?

Erken emeklilik ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Kimler erken emekli olabilir? Sosyal Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt cevapladı. Erken Yaşta Emeklilik hayalini gerçekleştirmeye en yakın grubun gazeteciler olduğunu söyleyen Kurt, ağır ve yıpratıcı meslekleri icra eden kişilere erken emeklilik imkânı tanındığını söyledi. Ayrıca, maden işçileri, asker, polis, MİT görevlileriyle; kurşun ve arsenik işlerinde, civa üretimi sanayiinde, termik santrallerde çalışanlara bu hakkın tanındığını vurguladı.



Sosyal Güvenlik Uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt, erken emeklilik ile ilgili soruları yanıtladı.

Maden işçileri, asker, polis, MİT görevlileriyle; kurşun ve arsenik işlerinde, civa üretimi sanayiinde, termik santrallerde çalışanlara erken yaşta emeklilik imkânı tanındığını vurgulayan Kurt, bu mesleklerin yanı sıra, çimento, alüminyum, demir-çelik, döküm, asit üretimi yapan fabrikalarda, radyoaktif ünitelerde ve su altında çalışanların da bu fırsattan yararlanabileceğini söyledi.

Erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek iş kolunun 45'e yükseldiğini belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı, en yüksek yıpranma payının madencilere ait olduğunu ifade etti. 

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER