AKŞAM TV

Işık hadisesi ilgiyle izlendi

Siirt'in Tillo İlçesi, 'ışık hadisesini' izlemek için gelenlerle doldu taştı. Ünlü din alimi İbrahim Hakkı Hazretleri'nin, hocasının başucunu aydınlatmak için kurduğu ışık düzeneği bir kez daha sorunsuz işledi.



Herkes nefesini tuttu, Güneşin doğuşu büyük bir heyecanla beklendi. Siirt'in Tillo ilçesi bu yıl da ışık hadisesini izlemek isteyenlerle doldu. Anadolu'nun manevi mimarlarından İbrahim Hakkı Hazretleri, çok sevdiği hocası İsmail Fakirullah'ın kabrine özel bir ışık düzeneği kurdu. 257 yıldır sorunsuz işleyen bir düzenek bu. Amacı her yıl ekinokslarda güneş ışınlarının hocasının kabrine yansımasını sağlamaktı. Öyle de oldu.

Yüzyıllardır sorunsuz işleyen bu ışık olayına şahit olmak isteyenler ilçeye akın etti. Sabah namazı sonrası büyük bir kalabalık meydanda toplandı.

Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası ilahiler okundu. Güneşin İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocasının kabrine doğması dev ekranlarda izlendi. UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan ışık hadisesi 5 dakika sürdü. Tillo Belediyesi programa katılan vatandaşlara çay, çorba ve simit ikramında bulundu

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER