AKŞAM TV

Hortlayan çeteye 2. operasyon

Ankara'da daha önce operasyonla çökertilen çete bir kez daha hortladı. Suç örgütünün firari üyeleri aralarında yeni bir lider seçip zehir ve silah ticaretine devam etti. Ancak sonları yine aynı oldu.



Suç örgütü liderleri cezaevine girince kendilerine yeni bir lider seçtiler. Durulmadılar zehir ve silah ticareti yapmaya devam ettiler. Ama sonları yine aynı oldu. Ankara Emniyeti düzenlediği operasyonla daha önce baskın yaptığı örgütün fişini yeniden çekti.

Ankara'da uyuşturucu ve silah ticareti yapan suç örgütü elebaşı Ünal l. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Örgütün başına yeni bir isimin geçmesiyle suç şebekesi yeniden aktif hale geldi.

Yeni çete mensupları farklı illerden 'zulalı' araçlarla yüksek miktarlarda uyuşturucu madde ve silah getirdi. Ankara genelinde boş arazilerdeki menfezlere gömdükleri uyuşturucuları buradan parça parça çıkarıp çeşitli katkı maddeleriyle çoğaltarak piyasaya sürdüler.

Uyuşturucu rantını devam ettirebilmek amacıyla silah ticareti de yaptıkları belirlenen 38 şüpheliye yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

Ankara merkezli Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir ve Çankırı'da 58 adrese düzenlenen operasyonlarda, 29 zanlı yakalandı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 9 ruhsatsız tabanca, 12 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda fişek ve kartuşa el konuldu. Ayrıca 1 kilo 500 gram eroinin yanı sıra yüklü miktarda farklı uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER