AKŞAM TV

Deniz canlılarının iskeletleri Mersin Üniversitesi Müzesi'nde sergilenecek

Bilimsel çalışmalar amacıyla gömülen deniz canlılarının iskeletleri, Mersin Üniversitesi Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenecek. Bu kapsamda Prof. Dr. Erol Yaşar, Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde hazırlanan Yenişehir Kampüsü'ndeki müzeyi ziyaret etti.

AA


Mersin'de bilimsel çalışmalar için gömülen, aralarında 2021'de sahile vuran fin balinasının da bulunduğu deniz canlılarının iskeletlerinin çıkarılıp Mersin Üniversitesi Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmesi hedefleniyor. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde oluşturulan Yenişehir Kampüsü'ndeki müzeyi ziyaret etti.

Müzenin kurucusu Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas'tan bilgi alan Yaşar, çalışmaları inceledi. Yaşar, gazetecilere, müzenin uzun yıllar süren çalışmalar sonucu kurulduğunu söyledi. Müzenin resmi açılışını yapmak istediklerini ifade eden Yaşar, 'Burayı çok önemsiyoruz. Üniversitemizin bütçesi ve projelerle buraya her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Müzeyi en kısa zamanda açacağız.' diye konuştu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER