AKŞAM TV

Avustralya'da Türk girişimciden başarı hikayesi: Kovid-19 yasaklarını fırsata çevirdi

Avustralya'nın Melbourne kentinde açtığı terzi atölyesi ve erkek giyim mağazasını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yasakları nedeniyle kapatmak zorunda kalan genç girişimci Baturhan Kaynak, kurduğu konfeksiyon atölyesinde ürettiği maskelerle yasakları fırsata çevirdi.



Melbourne'deki RMIT Üniversitesinde sivil ve altyapı mühendisliğinin yanı sıra işletme bölümünde okuyan 21 yaşındaki Kaynak, yaklaşık bir yıl önce açtığı terzi atölyesi ve erkek giyim mağazasıyla atıldığı iş hayatını başarılı bir şekilde sürdürürken, mart ayında uygulanmaya başlanan Kovid-19 yasakları nedeniyle iş yerini kapatmak zorunda kaldı.

İş hayatını sürdürmek için çözüm aramaya başlayan Kaynak, Melbourne'de virüsün yayılmasını önlemek amacıyla maske takma mecburiyeti getirilmesi üzerine, kurduğu atölyede maske üretimine başladı.

Yeni girdiği alanda hem daha çok kişiye iş veren hem de ticaretten kopmayan Kaynak, özellikle Avustralya'nın yerli halkı Aborjinlerin kullandığı desenler bulunan kumaşlardan ürettiği maskelerle dikkati çekerek ülke medyasında haber oldu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER