AKŞAM TV

Akşam namazı kılınışı videolu anlatım!

Akşam namazı kılınışı güneş battıktan sonra 3 rekat farz, 2 rekat sünnet olmak üzere toplamda 5 rekat olarak kılınır. Dua etmek, ibadet etmek, bağışlanma dilemek, yalvarmak anlamına gelen namaz Müslümanlar için günde 5 vakit kılınması üzerine farz kılınmıştır. Terim olarak salât tekbirle başlayıp selâmla son bulan, belirli hareket ve sözlerden oluşan bedenî ibadeti ifade eder. Peki, Akşam namazı kaç rekattır ve nasıl kılınır? İşte Akşam namazı kılınışı videolu anlatımı!



İslam dininin 5 temel şartından birisi olan namaz günde 5 vakit kılınması üzerine Müslümanlara farz kılınmıştır. Sabah, Öğle, İkindi, Akşam ve Yatsı namazı olmak üzere belirli vakitlerde kılınan namaz, #8220;eğilmek, kulluk ve ibadet#8221; anlamlarına gelmektedir. #8220;Akşam namazı nasıl kılınır ve kaç rekat?#8221; sorusu da Akşam namazı kılınışını merak eden kişiler tarafından merak ediliyor. Akşam namazı kılınışı videolu anlatımı ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

AKŞAM NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR?

Akşam namazı 3 rekat farz 2 rekat sünnet olmak üzere toplamda 5 rekattır. Güneş battıktan sonra kılınan Akşam namazının 3 rekatlık farzı için;

1.Rekat

'Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının üç rekat farzını kılmaya' diye niyet ederiz. 'Allahu Ekber' diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Subhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz.

2. Rekat

Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz. Oturarak Ettahiyyatu okuruz.

3. Rekat

Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. 'Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah' diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.

Akşam namazının 2 rekat sünnetinin kılınışı;

1. Rekat

#8220;Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının iki rekat sünnetini kılmaya#8221; diye niyet ederiz. #8220;Allahu Ekber#8221; diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Subhaneke#8216;yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku#8216;ya gideriz. Secde#8216;ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde#8216;ye gideriz.

2. Rekat

Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku#8216;ya gideriz. Secde#8216;ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde#8216;ye gideriz. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. #8220;Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah#8221; diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER