AKŞAM TV

2 Yılda 81 İl, 500 İlçe Dolaştı

Üniversitenin ilk yıllarında, izlediği bir filmin etkisinde kalarak otostopla başlayan ilk yolculuğunu Sakarya'dan Düzce'ye yapan Samet Evren Ayçiçek, iki yıl içinde 81 il ve 500 ilçeyi gezdi.



Samet Evren Ayçiçek, üniversitenin ilk yıllarında izlediği 'Özgürlük Yolu' isimli filmin etkisinde kalarak ülkeyi gezmeye karar verdiğini anlattı. Türkiye'nin il, ilçe ve köylerini gezerken zaman zaman evlere konuk olduğunu ve sofralarında misafir edildiğini belirten Ayçiçek, bazen ıssız sahillerde, ormanlarda ve görkemli dağlarda yolcuk yaptığını söyledi. 'Sırtımda taşıdığım evim' dediği çadırını kurup, doğanın ve sessizliğin tadını çıkardığını ifade eden Ayçiçek, sırt çantasında çadır, kitap, tüp, tencere, hazır yemek, çay-kahve ve kişisel eşyaların bulunduğunu vurguladı.

Ayçiçek, iki yıl içinde 81 il ve 500 ilçe gezdiğini aktararak, 'Amacım insan ve topraktı çünkü her bindiğiniz araçta farklı bir karaktere şahit oluyorsunuz. Ben her zaman otostop esnasında karşılaştığım insanları kitaplara benzetirim. Bu da kitaplarda karşılaştığımız farklı karakterleri tanımayı çağrıştırıyor. Yolculuklarım yakından uzaklara doğru gitti. Doğu Ekspresini kullanarak Kars'a, İshak Paşa Sarayı'na, Van'a kadar ulaştım.' dedi.

Gezilerinde farklı kültürleri insanları ve doğal güzellikleri tanıma imkânı bulduğunu dile getiren Ayçiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Annemin iki oğlundan biriyim ama aslında 81 ilin çocuğuyum. İlk uzun yolculuğumdan sonra yaşadıklarımı ve deneyimlerimi yazmaya başladım. Elime bir defter aldım ve o günkü yolu yazdım. Bir web sitesi açarak, yazılarımı burada paylaştım. 'rotasizevren.com' sitesinde birçok yazım bulunuyor. İnsanlar o şekilde yazılarımı okuyor. Ayrıca '81 ilin çocuğu' adlı bir kitap projem var. Bölüm bölüm kafamda kitabını yaptım. Çok fazla şey yaşadım, gördüm ve insanlarla paylaştım.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER