AKŞAM TV

Falcon 9'un Ay ile çarpışmasına haftalar kaldı | TeknoZone #17

SpaceX'in Ay'a çarpması beklenen Falcon 9 roketi, Apple CEO'su Tim Cook'un silahlı bir hayranı tarafından taciz edilmesi, Meta'nın süper bilgisayarı, PlayStation'ın kurucusunun ‘metaverse' açıklamaları ve daha fazlası... Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un on yedinci bölümünde teknoloji ve bilim dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

AKŞAM TV
DOĞA YURDUNERİ


Haftanın en çok öne çıkan gelişmelerinden biri, bu hafta teknoloji dünyasını adeta magazin arenasına çevirdi. Apple CEO'su Tim Cook'un, 2020 yılından bu yana silahlı bir hayranı tarafından çocuklarının babası olduğu iddiasıyla taciz edildiği ortaya çıktı. Apple avukatları, 45 yaşındaki kadın hakkında suç duyurusunda bulunarak uzaklaştırma kararı aldırdı. Benzer şekilde, SpaceX'in yaklaşık 7 yıl önce kontrolden çıkan ve 4 Mart'ta Ay ile çarpışması beklenen Falcon 9 roketi de gündemin en çok öne çıkan başlıklarından biriydi. Uzmanlar, çarpışmanın Dünya'dan çıplak gözle görülemeyeceğine işaret etti.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Cybertruck ile ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddiaları doğrulaması ise hafif ticari aracı merakla bekleyen takipçileri hayal kırıklığına uğrattı. Dünyaca ünlü CEO, Cybertruck'ın piyasaya sürülme tarihinin en iyi ihtimalle 2023'e ertelendiğini açıkladı. Açıklamanın yapıldığı şirket toplantısında Musk, Tesla'nın üzerinde çalıştığı en önemli ürünü de katılımcılarla paylaştı. Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde Meta'nın süper bilgisayarından PlayStation'ın kurucusu Ken Kutaragi'nin 'metaverse'e yönelik şaşırtan açıklamalarına kadar teknoloji ve bilim dünyasının tüm yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

APPLE CEO'SUNUN BAŞI SİLAHLI BİR SAPIKLA DERTTE: 'ÇOCUKLARIMIN BABASI'

Apple CEO'su Tim Cook'un, 2020 yılından bu yana silahlı bir hayranı tarafından çocuklarının babası olduğu iddiası tehdit edilerek tacize uğradığı ortaya çıktı. Şirket avukatlarının, kadın hakkında suç duyurusunda bulunarak uzaklaştırma kararı aldırdığı açıklandı.

ELON MUSK AÇIKLADI: CYBERTRUCK NE ZAMAN PİYASAYA SÜRÜLÜYOR?

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, şirketin hafif ticari aracı Cybertruck ile ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddiaları doğruladı. Şirket CEO'su, aracın piyasaya sürülme tarihinin Roadster ile birlikte en erken 2023 yılına ertelendiğini ve bu yıl yeni bir araç tanıtılmayacağını duyurdu. Toplantıda ayrıca, Tesla'nın geliştirdiği en önemli ürünün ne olduğu da açıklandı.

BAŞIBOŞ BİR SPACEX ROKETİ, GELECEK HAFTALARDA AY İLE ÇARPIŞACAK

Yaklaşık 7 yıl önce fırlatıldıktan sonra kontrolü kaybedilen başıboş bir SpaceX roketi, gelecek haftalarda Ay ile çarpışacak. Uzay bilimcilere göre; çarpışma, 4 Mart tarihinde gerçekleşecek.

META, SÜPER BİLGİSAYAR GELİŞTİRİYOR: YAPAY ZEKALARA GÜÇ VERECEK

Facebook'un çatı şirketi Meta, kendi süper bilgisayar modelini geliştirdiğini duyurdu. 2 yıldan uzun bir süredir üzerinde çalışılan cihazın; NVIDIA, Penguin Computing ve Pure Storage ile iş birliği içerisinde geliştirildiği kaydedildi.

PLAYSTATION'IN GELİŞTİRİCİSİ, 'METAVERSE' İLE İLGİLİ ŞAŞIRTAN AÇIKLAMALAR YAPTI

PlayStation oyun konsollarının geliştiricisi Ken Kutaragi, 'metaverse' ile ilgili teknoloji endüstrisindeki yaygın kanıyı reddetti. Kutaragi; 'metaverse' platformlarının zannedilenin aksine sanal ve gerçek dünyayı birleştirmek yerine, ikisini birbirinden daha da ayırdığını ifade etti. Kısa bir süre önce, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'tan da benzer açıklamalar gelmişti.

EDİTÖR: DOĞA YURDUNERİ / KURGU: KERİM YILDIRIM

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER