AKŞAM TV

Yerli ve milli vurucu mini İHA'lar TEKNOFEST'te sergileniyor

Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ile üretilen ürünleri dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te ziyaret ediliyor. Akşam TV ekibinden Eda Cabul, yerli ve mili imkanlar ile üretilen taktiksel vurucu mini İHA'lar olan KARGU, TOGAN ve ALPAGU'yu inceledi.



Akşam TV ekibinden Eda Cabul, TSK'nın envanterinde kullanılan ve birçok ülkeye ihraç edilen taktiksel vurucu İHA'ları TEKNOFEST'te inceledi. Mini İHA'lar hakkında Eda Cabul'a konuşan STM Temsilcisi, KARGU hakkında bilgiler verdi.

KARGU Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı. yerli ve milli bir ürün, bir harp başlığına sahip ve görev alanında hedef noktaya dalış yaprak harp başlığını patlatıyor. Görüntüleme sistemi olarak 10X kameraya sahip. Uzun süredir sahada aktif olarak görev yapmakta. Şu an TSK'da kullanılmasının yanı sıra 10'a yakın ülkeye ihraç edildi.

TOGAN, görücü keşif sınıfından olan bir İHA. 30X kamerası ile havada 45 dakika görev yapabiliyor. Envanterimize yeni giren bir üründür.

ALPAGU da bir mini vurucu İHA ama bunun farkı sabit kanatlı bir İHA olmasından kaynaklanmakta. Fırlatma panelinden fırlatılarak havalandırılmakta.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER