AKŞAM TV

Yerli insansız kara aracı 'İKA'

Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli ve milli silahlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. Muharebede her türlü alana girebilen, gözetleme ve imha görevi yapabilen yerli insansız kara aracı 'İKA'lar kullanılmaya başlandı.



Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli ve milli silahlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. Muharebede her türlü alana girebilen, gözetleme ve imha görevi yapabilen yerli insansız kara aracı kullanılmaya başlandı. İlk İKA'lar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Her türlü arazide ve iklimde Mehmetçiğin yanında. Gözetleme ve imha görevlerinde dünyada bir ilk insansız kara aracı. Türk mühendisler tasarladı, geliştirdi ve TSK'ya teslim edilmeye başlandı.

İnsansız kara aracı yani İKA'ların Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiğini Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından duyurdu. Keşif/gözetleme yapabilen, yüksek hareket kabiliyetli ve her türlü engeli kolaylıkla aşabilen yerli ika, merdiven bile tırmanabiliyor. Sudan geçebiliyor ve en önemlisi uzaktan da kontrol edilebiliyor.

ASELSAN ve HAVELSAN tarafından geliştirilen İKA'lar önümüzdeki günlerde terörle mücadele en etkili silah olacak. Meskûn mahal çatışmalarında ve sınır ötesi operasyonlarda Mehmetçiğe destek verecek.

Yerli teknoloji harikası insansız kara aracı el yapımı bomba ve tuzaklara karşı kullanılabilecek. Sahadaki operasyonel kabiliyetleri ile dosta güven düşmana korku salacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER