AKŞAM TV

Ukrayna'ya İHA bakım merkezi

Ukrayna ile SİHA alanında iş birliği güçleniyor. Bayraktar TB2'leri üreten Baykar, Ukrayna'da eğitim, bakım ve modernizasyon merkezi inşa edecek. İmzalar Kiev'de atıldı.



Ukrayna ile SİHA alanında iş birliği güçleniyor. Bayraktar Tb2'leri üreten Baykar, Ukrayna'da eğitim, bakım ve modernizasyon merkezi inşa edecek. İmzalar Kiev'de atıldı.

Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Soçi'de görüşürken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de dikkat çekici bir gelişme yaşanıyordu. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Bayraktar TB2 SİHA'larını üreten Baykar ile protokol imzaladı. Baykar, Ukrayna'da İHA bakım ve eğitim merkezi inşa edecek.

Türkiye'nin yerli ve milli teknolojiyle ürettiği SİHA'lar Libya'dan Kafkaslara birçok bölgede dengeleri değiştirdi. Hatta savaş doktrinine girdiler ve her başarı, Türk SİHA'larına ilginin artmasını sağlıyor. Avrupa Birliği ve NATO ülkelerinden, Türkmenistan'a kadar geniş bir coğrafyada alıcı buluyorlar. Bayraktar TB2'ye en çok ilgi gösteren ülkelerden biri de Ukrayna.

Kiev'deki imzalar Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran tarafından atıldı. İmza töreninde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de hazır bulundu. Zelenskiy bu anı uzun süre beklediklerini söyledi. Katkılarından dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

İHA bakım, modernizasyon ve eğitim merkezi, Ukrayna ordusuna ait Vasikov bölgesinde inşa edilecek. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 2019'da 6 Bayraktar TB2 İHA ve 3 yer kontrol istasyonu satın almıştı. Temmuz ayında da 1 adet TB2 İHA kompleksi Ukrayna Deniz Kuvvetlerine sevk edilmişti. Ukrayna Dışişleri Bakanı ise Bayraktar TB2'nin gelecekte Ukrayna'da üretileceğini söylemişti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER