AKŞAM TV

TEKNOFEST heyecanı Atatürk Havalimanı'nda başladı

Ayakları yere basmayan festival, TEKNOFEST İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda başladı. Daha ilk günden ziyaretçi akını vardı. 24 ekipleri de gün boyu heyecanın merkezinde TEKNOFEST'in nabzını tuttu.



Dünyanın en büyük havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapılarını açtı. Atatürk Havalimanı'nda hem heyecan hem coşku hem de gurur.

450 bin kişi kapasiteli alana ilk gün koronavirüs tedbirleri kapsamında 100 bin ziyaretçi alındı. Erken saatlerden itibaren alan dolmaya başladı. Özellikle öğrencilerin ilgisi ağaç yaşken eğilir sözünü hatırlattı.

Festivalin açılış konuşmasını TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptı. Gençlere önemli bir mesajı vardı.

TEKNOFEST, savunma sanayiinde altın çağını yaşayan Türkiye'nin geldiği seviyeyi gözler önüne serdi. İşte onlardan biri milli muharip uçak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da festivalin ilk gününde sahadaydı. Projeleri yerinde inceledi. Hatta bizzat deneyimledi. Direksiyon başına geçti.

İşte Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını bitirecek projelerden biri. ASELSAN'ın hava platformları için geliştirdiği elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi 'CATS'

CATS önemli. Çünkü Kanada, Türkiye'nin Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'a verdiği İHA desteği sonrası Türkiye'ye karşı ambargo uygulamıştı. Ancak ASELSAN tarafından üretilen yerli ve milli lektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi bu sorunu ortadan kaldıran çözümlerden biri olmuştu.

Türkiye'nin havadaki gücü de TEKNOFEST'in ilk gününde gövde gösterisi yaptı. Uçaklar harmandalı oynadı. Festivale gelenler cep telefonlarına sarıldı. Türk Yıldızları'nın gökyüzündeki şovu da nefesleri kesti. Türkiye'nin yerli otomobili de TEKNOFEST'te görücüye çıktı. Gençlerin yoğun ilgisi vardı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER