AKŞAM TV

TCG Anadolu'daki entegre sistemler neler? HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yanık'tan 'milli yazılım' vurgusu

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ve dünyanın en büyük, teknoloji, uzay ve havacılık festivali TEKNOFEST, üçüncü gününde de tüm hızıyla devam ediyor. AKŞAM TV ekibinden Ezgi Aşık'ın sorularını cevaplayan HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık, HAVELSAN tarafından üretilen yerli ve milli teknolojilerin savunma sanayii ürünlerinde entegre bir şekilde çalıştığını ve Deniz, Kara ve Hava kuvvetleri için geliştirilen yazılımlar sayesinde dışa bağımlılığın büyük ölçüde azaldığını vurguladı.



Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tüm coşkusuyla devam ediyor.

Savunma sanayii başta olmak üzere yerli ve milli imkanlar dahilinde geliştirilen teknolojilerin sergilendiği ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te HAVELSAN Genel Müdür yardımcısı Savaş Yanık, AKŞAM TV ekibinden Ezgi Aşık'ın sorularını cevapladı.

HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli ve mili teknolojilerin TCG Anadolu başta olmak üzere diğer kuvvetlerdeki araçlarda entegre bir şekilde çalıştığını belirten Yanık, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri için her seviyede komuta kontrol yazılımları ürettiklerini açıkladı.

TCG Anadolu üzerindeki silahların, sensörlerin ve diğer savaş unsurlarının entegre bir şekilde, aynı network üzerinde savaşabilme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Yanık, 'Bunlar HAVELSAN'ın eseridir.' dedi.

Milli teknoloji hamlesi kapsamında geliştirilen savunma sanayii ürünlerinin son yıllarda aldığı ivmeyi değerlendiren Yanık, şöyle konuştu:

'30 senedir sektördeyim. Bu noktalara ulaşabileceğimiz tahmine demezdim. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkür etmek lazım. Onlara minnettarız.'

Vatandaşların TEKNOFEST'e olan yoğun ilgisi hakkında konuşan Yanık, 'Gümbür gümbür geliyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah 3 senede, 5 senede Türkiye olarak çok daha farklı bir noktada olacağız. Gençlerimiz de, 'Biz buradayız, bayrağı devralmaya hazırı.' diyorlar. Gurur duyuyoruz.' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER